Dreptate în stil românesc: din victimă a ajuns acuzat! Profesoara hărţuită de la „Brătianu” ...

Profesoara hărţuită de la „Brătianu” – sancţionată, pentru că a făcut public cazul 


O profesoară din cadrul Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” a fost sancţionată în comisia de evaluare, pentru că a făcut public faptul că era agasată şi bombardată cu mesaje necuviincioase de un alt angajat al liceului. În luna ianuarie a anului trecut, era dat publicităţii un scandal de hărţuire, desfăşurată în mediul online, la adresa unei profesoare din cadrul Colegiului „I.C. Brătianu”, Oana Tănase. La acel moment, s-a dat vina pe paznicul unităţii, pentru că de pe contul lui erau trimise mesajele obscene, însă ancheta a relevat că în spatele lor stătea un băiat de 19 ani, care îi crease contul paznicului, iar acum este subiectul unui dosar al DIICOT Piteşti. 


Acum, profesoara de franceză Oana Tănase se luptă în instanţă cu Colegiul „Brătianu”,  pentru că, în evaluarea pentru anul 2017-2018, nu a punctat-o la secţiunea „Conduită profesională”, aceasta fiind o sancţiune pentru implicarea numelui Colegiului în scandalul mediatizat la nivel naţional, după cum a explicat avocatul apărării, la termenul din data de 5 aprilie.

În cadrul dosarului de pe rolul Tribunalului Argeş, nr. 6409/109/2018, Oana Tănase cere anularea actului administrativ emis în 9 octombrie 2018 şi cere obligarea comisiei de evaluare să acorde punctajul aferent punctului 7 din fişa de evaluare, care face referire la conduita profesională. Avocatul Colegiului „Brătianu” a fost destul de ferm şi a cerut judecătorului ca instanţa să respingă cererea, deoarece Oana Tănase a afectat prestigiul instituţiei, prin faptul că, timp de câteva săptămâni, numele unităţii a apărut în toată mass-media şi pentru că a chemat ProTV-ul să facă reportaj pe această temă.

CITEȘTE ȘI ... 10 persoane implicate în scandalul de la Ștefănești! Bărbatul înjunghiat ...

Deşi profesoara nu a vrut decât să pună conducerea colegiului în gardă, privind modul în care se comportă paznicul, neştiind că este altcineva în spatele mesajelor, iată că luarea sa de poziţie şi dorinţa de a-şi avertiza colegii cu privire la comportamentul inadecvat al unui alt angajat nu a fost bine văzută. În final, avocatul reclamantei a subliniat că acţiunea în instanţă este importantă, deoarece, deşi, per total, Oana Tănase a obţinut calificativul de „foarte bine”, este necesar şi punctajul lipsă, deoarece acesta este important pentru participarea la diferite concursuri, pentru obținerea gradațiilor de merit și a altor categorii de premii, dar și pentru ocuparea funcțiilor de conducere.


În ianuarie 2018, profesoara de franceză Oana Tănase povestea, pentru presa locală şi centrală, următoarea situaţie: „Îl cunoşteam doar din vedere şi în afară de un «Bună ziua!» spus la poartă, nu am stat la discuţii niciodată. Sunt foarte strictă în selecţia persoanelor pe care le am în listă. Nu am dat acceptul în ziua respectivă. Ulterior, am constatat că o parte din colegii mei îl au în lista lor de Facebook. Atunci i-am dat şi eu acceptul, acesta fiind un gest de bonhomie. La o săptămână, la orele 22.34, am primit de la paznic un mesaj în privat: «Sărut mana». Am fost surprinsă în mod neplăcut. Nu am răspuns. După două săptămâni, tot seara, am primit un alt mesaj, tot în privat: «Sarut mana sa aveti o noapte linistita». Nu am răspuns. În aceeaşi seară, la orele 22.38, mi-a scris tot în privat: «Sarut mana». Indignată, am răspuns: «Bună seara! S-a întâmplat ceva?». A răspuns imediat: «Niciodata/Trebuie sa se intimple/Cind vorbim». Şocată, l-am şters imediat din listă fără să răspund. După aproape o săptămână de când l-am scos din lista de prieteni, am primit de la el un mesaj cu conţinut obscen care nu poate fi reprodus. Pur şi simplu am fost în stare de şoc. Un angajat cu un astfel de comportament, care are curajul să hărţuiască şi să ameninţe un cadru didactic din şcoală, să scrie mesaje cu conţinut obscen, este un real pericol pentru elevi, pentru mine şi pentru ceilalţi colegi. Un individ care reprezintă el însuşi un pericol pentru siguranţa elevilor şi a profesorilor poate lăsa pe oricine să intre în incinta liceului, de pildă, prietenii lui de aceeaşi factură”, povestea profesoara pentru „Adevărul”. 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta