Fake news! Piteștiul NU SE CARANTINEAZĂ!

Incepand din aceasta dimineata, circula intens pe retelele online si pe grupuri de whats-app o asa zisa hotarare nr 28 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta conform careia, incepand de aseara, ora 22:00, Pitestiul si opt comune invecinate sunt carantinate pe fondul epidemiei de SARS COVID 19.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Jandarmul care s-a sinucis nu a suportat o condamnare pentru alcool la volan!

Reprezentantii Institutiei Prefectului anunta FERM ca aceasta "hotarare" este un document fake, ca ieri nu a existat nicio sedinta a CJSU si ca nu exista nicio masura restrictiva de natura carantinei impusa pentru Pitesti si comunele din jur. 

De altfel, o astfel de masura ar fi fost anuntata public instant si s-ar fi materializat deja in masuri de control, masuri  de acces etc. 

"Am primit deja si eu o multime de semnale, mesaje ingrijorate si intrebari vizavi de aceasta hartie falsa care circula deja intens intre oameni. Este un fake ordinar. Nu exista asa ceva, nu exista hotararea in sine si nu s-a discutat sub nicio forma carantinarea Pitestiului", a declarat pentru Sursata.ro, prefectul de Arges, Emanuel Soare. 

De altfel, aceasta informatie fabricata ar putea avea legatura cu faptul ca astazi este ultima zi a prefectului in functia respectiva, urmand sa-si depuna mandatul conform legii, cu 50 de zile inainte de data alegerilor locale, pentru a putea candida la pozitia de presedinte al Consiliului Judetean.


 

In urma cu cateva minute, subprefectul de Arges Adrian Bughiu a reiterat public aceasta dezimtire, cu urmatorul mesaj:

În aceasta dimineață, a început să circule în mediul online, un "fake" de cea mai joasă speță, care se referă la #carantinarea Piteștiului și a altor localități!

Pentru că sunt asaltat de telefoane de îngrijorare, pot să precizez că, această pseudo-ciornă, nu are nicio legătură cu realitatea: ieri NU a fost nicio sedință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. 

În niciun context, eu personal, nu am asistat la vreo discuție oficială vreodată, în care să se pună problema carantinării municipiului reședință de județ. Lucru cu care oricum, nu aș fi de acord în condițiile date (adică dacă situația epidemiologică nu escaladează).

Vom încerca identificarea celor care lansează aceste știri false alarmiste, pentru a fi trași la răspundere, conform legii.

Recomand totodată tuturor cetățenilor județului Argeș, să se informeze doar din surse oficiale!