(VIDEO) Ecologizare cu scandal în Fundătura Nicolae Bălcescu

UPDATE:

Ecologizare cu scandal pe o stradă din Pitești. Autoritățile au ridicat din fața unei gospodării peste 7 tone de gunoaie care au transformat zona într-un focar de infecție. 


În aproape un an de zile, familia Popa din Pitești a strâns tone de gunoaie care au transformat zona într-una de risc. Azi, autoritățile locale au trecut la ecologizarea domeniului public. Acțiunea a fost întâmpinată de proprietari cu scandal și blesteme.


Ore întregi, muncitorii de la Salubritate au încărcat zece camioane cu lucruri adunate din tomberoane.

Autoritățile spun că în ultimii 8 ani au intervenit de patru ori pentru a ridica gunoaiele familiei respective, ultima dată anul trecut.

Reprezentantii Garzii de Mediu spun că vor încerca să obțină un mandat și pentru igienizarea proprietății, pe care se află alte tone de gunoaie.


Cei doi bătrâni au fost amendați, însă este puțin probabil ca aceștia să și plătească.

 

 

În această dimineață, reprezentanții Primăriei Pitești, lucrători ai Societății de Salubritate, dar și Poliția intervin pentru evacuarea gunoiului din curtea familiei Popa.

CITEȘTE ȘI ... Băiețel de 5 ani, lovit pe trecere! Șoferița s-a ales cu dosar penal

Povestea a început acum 11 ani, pe strada „ Fundătura Nicolae Bălcescu” din Piteşti, când familia Popa a fost sesizată de autorități să îndepărteze mormanele de gunoie. Acestia au strâns încontinuu orice găseau pe stradă, susținând că aceste gunoaie reprezintă existența lor. Primăria a intervenit în nenumărate cazuri. Nici acum, după atâția ani, situația nu s-a schimbat. Mormanele au reapărut, iar oamenii sunt nemulțumiți. Ultima acțiune de acest fel a avut loc anul trecut, atunci când s-au strâns 20 de mașini de gunoi.

 „ Noi din asta trăim. Le vindem, pentru că nu avem pensie nu avem nimic. Câştigăm 100 de lei, pe camion. Ce mizerie văd ei aici, sunt nişte bidoane goale. Noi stăm aici de ani de zile şi nu ne-am înbolnăvit niciodată. Câştigăm destul de puţin, 150 de lei pe lună, dar suficient cât să ne câştigăm existenţa. Este a treia oară când păţim aşa ceva”, declara în urmă cu trei ani Maria Popa, proprietara gunoaielor.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO: De ani de zile se luptă pentru gunoaiele sale

Tot în anul 2016, femeia a protestat împotriva celor care, spunea ea, o amenință, legându-se cu lanțuri de gardul Parchetului din Pitești. 

În zonă există un real focar de infecție, care pune în pericol sănătatea publică, iar cetățenii în cauză strâng, odată cu gunoiul, și zeci de câini vagabonzi, producând disconfort locuitorilor din zonă.