UPDATE: Alt elev înarmat prins la Liceul Dacia din Pitești!

UPDATE, 13 octombrie:


După ce săptămâna trecută, o fată de 16 ani a fost prinsă având în posesie cu două cuțite și un pumnal, un alt elev al Liceului Tehnologic Dacia din Pitești a fost identificat cu un cuțit. Băiatul de 15 ani venise înarmat la școala cu un cuțit cu lungimea de aproximativ 21 de centimetri.
Incidentul s-a petrecut ieri, jardarmii fiind sesizați de către conducerea unității de învățământ pe motiv că în școală se află mai multe persoane care tulbură ordinea publică. Jandarmii au identificat și legitimat trei adolescenți, în rucsacul unuia fiind descoperit cuțitul.

Pe numele tânărului în vârstă de 15 ani, care este elev al liceului, au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru deținere de obiecte interzise, cercetările fiind preluate de către polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție.

Având în vedere că săptămâna trecută a fost prinsă, la aceeași școală, o elevă cu două cuțite și un pumnal tip box, conducerea Jandarmeriei Argeș a dispus ca patrulele aflate în serviciu să efectueze treceri mai dese și staționări pe o perioadă mai mare de timp, pentru a preîntâmpina apariția altor situații de acest tip.

----------------------------------------------------------------

 

Incident grav în curtea unui liceu din Pitești. Mai multi tineri au făcut scandal, ceea ce a atras atenția conducerii Liceului Tehnologic Dacia Pitești. Mai mult, paznicul instituției a fost înjurat și atunci au fost chemati jandarmii care au constatat ca în incinta unității de învățământ se află mai mulți tineri care nu sunt elevi acolo. Între ei, doi băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

CITEȘTE ȘI ... (video) Pandemia lovește legumicultorii din Argeș! Sunt aproape de faliment

Cei trei au fost legitimați și au fost supuși controlului corporal, iar asupra tinerei în vârstă de 16 ani au fost găsite două cuțite cu lame de 21 și 25 de centimetri lungime, dar și un pumnal tip box. Adolescentei i s-a deschis dosar penal pentru ”Deținere de obiecte interzise”, iar obiectele găsite au fost ridicate de polițiști. De asemenea toți cei trei au fost amendați cu 1500 de lei pentru pătrunderea fără drept în incinta liceului și cu avertismente pentru constituirea de grup în scopul comiterii faptelor antisociale.

”Pe numele fetei au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Deținere de obiecte interzise” conform art. 372 Cod Penal, care împreună cu obiectele găsite au fost predate lucrătorilor Secției 3 Poliție pentru continuarea cercetărilor. De asemenea toți trei au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 1500 de lei pentru pătrunderea fără drept în incinta unității de învățământ și cu avertismente pentru constituirea de grup în scopul comiterii faptelor antisociale.”, spun reprezentanții Jandarmeriei Argeș.