Omul de afaceri Nicolae Ivănescu a fost prădat de hoţi

Furturile au devenit la ordinea zilei, însă de puţine ori hoţii riscă să dea lovituri în locaţii monitorizate cu ajutorul camerelor video, aceştia fiind conştienţi de pericolul care îi paşte, şansele de a fi recunoscuţi fiind foarte mari. De acest lucru nu au ţinut cont patru indivizi din oraşul Ştefăneşti care au prădat în câteva zile zeci de locaţii, aceştia fiind prinşi într-un final în urma unor percheziţii ample. Cei patru au riscat şi au pierdut fiind identificaţi pe filmările surprinse de camerele video din locaţiile pe care le-au spart. Printre victimele jefuitorilor se numără fiul primarului din Stâlpeni, dar şi cunoscutul om de afaceri Nicolae Ivănescu.

# După plecarea poliţiei, hoţii s-au întors şi au dat o nouă lovitură

În urmă cu două săptămâni, judeţul nostru a fost teatrul de operaţiuni al unei bande de hoţi înzestraţi cu un tupeu inimaginabil. Pe lângă faptul că au dat lovitură după lovitură, aceştia au sfidat chiar şi camerele video din locațiile pe care le-au jefuit. Dacă în cazul magazinului jefuit la Stâlpeni şi care aparţinea fiului primarului din localitate aceştia au spart efectiv camerele video, atunci când au prădat sediul firmei Silva Grup ce aparţine cunoscutului om de afaceri Nicolae Ivănescu nici măcar nu s-au mai sinchisit să facă acest lucru, hoţii apărând pe mai multe filmări înregistrate de sistemul de supraveghere. Mai mult, după ce au prădat noaptea sediul firmei din Bascov şi efectiv au devastat tot, începând cu uşile şi geamurile făcute ţăndări şi terminând cu mobilierul distrus în totalitate, infractorii au dat dovadă de o aroganţă de nedescris: imediat după ce poliţia a terminat verificările şi a luat amprente, hoţii s-au întors la locul faptei, de unde au furat mai multe utilaje, dar şi o cantitate importantă de fier.

Săptămâna trecută, în urma mai multor percheziţii domiciliare, dar şi după vizionarea înregistrărilor video efectuate la sediul firmei, au fost identificaţi patru indivizi din oraşul Ştefăneşti, care au şi fost reţinuţi. După 24 de ore însă aceştia au fost puşi în libertate de către magistraţi, fiind la acest moment sub control judiciar. „Am filmările cu ei. Aşa ceva nu mi-a fost dat să văd: efectiv mi-au devastat sediul firmei. Au sustras mai multe bunuri, pe care probabil intenţionau să le vândă. Ce m-a mirat a fost tupeul cu care au acţionat, aceştia revenind mai multe seri la rând pentru a fura nişte utilaje. Acum aştept deznodământul anchetei poliţiei, pentru că ştiu că au fost identificate patru persoane din Ştefăneşti”, ne-a declarat omul de afaceri Nicolae Ivănescu.