Primarul orașului Mioveni a câștigat procesul cu ANI

Veste mare pentru edilul orașului Mioveni! Primarul Ion Georgescu a câștigat, joi, procesul cu ANI (Agenția Națională de Integritate), după ce fusese declarat în conflict de interese administrativ.

În urma recursului, magistrații au hotărât că primarul este nevinovat.

"Admite recursul formulat de reclamantul Georgescu Ion împotriva sentinţei nr.54/F-CONT din 7 martie 2016 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa atacată şi în rejudecare: Admite cererea şi anulează în parte Raportul de evaluare nr.21553/G/II/26.05.2015 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, respectiv în ceea ce priveşte constatarea conflictului de interese administrativ”, se arată în decizie.

Pe 26 mai 2015, ANI a emis un raport prin care primarul Ion Georgescu a fost declarat în conflict de interese administrativ, conflict de interese penal și infracțiuni asimilate faptelor de corupție.
„În calitate de primar, a semnat două contracte în valoare totală de 9.042.500 Lei privind finanțarea acțiunilor / activităților din cadrul Programului „Promovarea Sportului de Performanță”, contracte încheiate între Consiliul Local Mioveni, reprezentat de Georgescu Ion, și Clubul Sportiv DACIA Mioveni, în cadrul căruia acesta a deținut calitatea de Președinte al Consiliul Director (în perioada 19 decembrie 2001 - 06 iulie 2010). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. b) și f) din Legea nr. 393/2004.
De asemenea, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, precum și a infracțiunii asimilată faptelor de corupție, prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000”
- se arată în raportul ANI.