SCANDALOS! Stăpânii sclavilor de la Berevoești primesc în continuare ajutor social

SCANDALOS! Stăpânii sclavilor de la Berevoești primesc în continuare ajutor social. Cazul care a revoltat o lume întreagă, șochează din nou.

Romii, care au ținut sub sclavie oamenii nevinovați, primesc în continuare ajutor social. Din punct de vedere legal, în acest moment nu se pot sista aceste ajutoare, decât atunci când se va demostra că stăpânii de sclavi de la Berevoești au și alte venituri sau bunuri în posesie.

În conferința de astăzi, prefectul a afirmat că romii, pe lângă ajutor social, erau scutiți de muncă în folosul comunității în baza unor adeverințe medicale suspecte. Verificările efectuate de Corpul de control al Instituției Prefectului eu evidențiat și o serie de nereguli în ceea ce privește întocmirea dosarelor de ajutor social. "Din verificarea dosarelor a rezultat ca acestea erau întocmite necorespunzător, fiind identificate următoarele deficiențe: cererile nu erau soluționate la timp, anchetele sociale nu erau efectuate în termen legal, dispozițiile primarului nu erau emise în termen și nu erau comunicate beneficiarilor, în unele cazuri dosarele nu conțin copii ale documentelor de identitate sau ale existentei bunurilor pe care le deține familia beneficiară de ajutor social", a precizat Cristian Soare.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.000 de lei. Câte trei amenzi au primit primarul și secretarul comunei, iar două amenzi asistentul social.

CITEȘTE ȘI ... Avocat în cazul FERMA SCLAVILOR face declarații!


În conferința de presă, Prefectul Cristian Soare a declarat că primarul comunei Berevoești ar trebui să se simtă vinovat pentru că aceste evenimente tragice s-au desfășurat în comunitatea pe care o conduce. Conform celor spuse de prefectul, primarul Proca trebuia să facă mai mult decât cele două sesizări.
În acest sens, și subprefectul Emilian Dragnea a declarat: ”Primarul din Brevoești încearcă de două săptămânii să se disculpe. În ultimul an, au plecat din primărie mai mulți angajați.”

CITEȘTE ȘI ... Primarul de la Berevoeşti amendat de Prefectură!