STUDIAȚI ÎN AFARĂ! Premieră la UPIT - Burse în 11 țări din afara spațiului UE!

În următorul an de studiu, Universitatea de Stat din Piteşti vine cu o premieră atât pentru studenţi, cât şi pentru cadrele didactice. Astfel, în baza finanţării obţinute, aceştia vor putea  merge în 11 ţări din afara spaţiului european pentru a urma cursuri sau pentru a preda. Pentru Universitatea din Pitești, dezvoltarea relațiilor internaționale și a ofertei de studii în limbi străine reprezintă o prioritate strategică asumată de către conducerea actuală, după cum ne-a declarat rectorul Dumitru Chirleşan.

Dovadă în acest sens stă și seria continuă a performanțelor realizate în acest domeniu de Biroul de Relații Internaționale condus de către prorectorul Emanuel Soare, care a obținut, în premieră, o finanțare de peste 435.000 de euro din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) pentru noi mobilități Erasmus cu universități din țări terțe UE.

Valoarea grantului câștigat de către Universitatea din Pitești o situează între primele 4 universități din țară.
Performanțele au început în noiembrie 2016 când, tot în premieră pentru Universitatea din Pitești, a fost câștigat un proiect prin care au fost finanțate mobilități cu Universitatea din Mansoura, una dintre cele mai importante universități din Egipt.


De această dată, Universitatea din Pitești va putea realiza mobilități Erasmus cu universități din țări precum: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Egipt, India, Iran, Kazakhstan, Republica Moldova, Rusia și Ucraina.

„Niciodată până acum nu am avut mobilităţi pe ţări non UE. În baza acestor burse, studenţii pot efectua stagii de studiu şi practică, iar cadrele didactice pot desfăşura activităţi de predare şi formare. Dorim să ne extindem oferta de mobilităţi, deoarece am constatat un interes al ţărilor din afara Uniunii de a trimite studenţi către Universitatea Piteşti, iar anul trecut am avut chiar un record de studenţi străini, care au reprezentat un total de 10% din cursanţi. În 2018, vom viza finanţări pentru burse în Orientul Mijlociu şi America. Toate aceste fonduri sunt obţinute în urma unei competiţii naţionale.”, ne-a declarat rectorul Dumitru Chirleşan. 


O astfel de performanță consolidează oferta deja existentă a burselor Erasmus oferite studenților și cadrelor didactice în cele peste 20 de țări membre UE, pe care Universitatea din Pitești le oferă de 20 de ani.

 Cu 20% mai mulţi candidaţi înscrişi ca anul trecut
În această sesiune de admitere la facultăţile din cadrul Universităţii din Piteşti, s-a aplicat un nou sistem de înscriere, constând într-o fişă unică, în care cei interesaţi au putut bifa mai multe opţiuni, în ordinea preferinţelor.

De asemenea, s-a perceput o taxă unică, pentru mai multe opţiuni. Astfel, chiar dacă nu s-a încheiat această primă sesiune de admitere, numărul celor înscrişi este cu 20% mai mare decât în anul precedent şi, cifra va mai creşte, dat fiind faptul că mai există o etapă în toamnă. Până săptămâna trecută, circa 2000 de candidaţi au optat pentru unul sau mai multe programe de licenţă, iar alţi 300 pentru programele de masterat.

Rectorul Dumitru Chirleşan a declarat că noul format de admitere, cu ghişeu unic, s-a dovedit un real succes, fiind mult mai accesibil şi uşor de gestionat de către candidaţi.