Varicela la Școala 19 din Pitești! 15 copii de clasa a V-a ...

Direcția de Sănătate Publică Argeș este în alertă, după ce 15 copii de clasa a V-a de la Școala Nr. 19 din cartierul piteștean Găvana, au lipsit astăzi de la școală.

Dintre cei 15 copii absenți, unul a ajuns la medic, confirmându-se apariția varicelei, iar alți 4 au fost trimiși la spital pentru un consult de specialitate, fiind suspecți de aceeași boală.
"Un singur caz de varicelă a fost confirmat în cazul unui elev al Școlii Nr. 19. Mai mulți copii sunt suspecți. Patru dintre ei au primit indicații să se deplaseze la spital pentru un consult de specialitate. Ceilalți sunt acasă sub observație. La școală s-au luat toate măsurile care se impun. Luni, la ora 8 se va efectua un nou triaj al elevilor, la intrarea acestora la cursuri”, a declarat pentru Sursa Ta, Sorina Honțaru, director DSP Argeș.

De asemenea, conducerea școlii confirmă apariția unui caz  de varicelă în clasa respectivă: "Astăzi, mi-a spus doamna doctor că sunt 5 cazuri la o clasă. Un caz a fost confirmat de specialist, în cazul celorlalți vorbim doar de suspiciuni", a specificat Elena Odă, director Școala 19.

Varicela este o boală infecto-contagioasă, cu răspândire extrem de largă, cu manifestări generale, însoțite de erupția specifică bolii sub forma de vezicule, care apar în valuri eruptive succesive.