(video) A intrat cu mașina în stația GPL. S-a întâmplat în zona gării din Pitești

Accident rutier, noaptea trecută, în jurul orei 01:00. Un șofer a intrat cu autoturismul în butelia GPL de la benzinăria Mol de pe Bulevardul Frații Golești, zona gară.
Din fericire, nu au existat victime și nici scurgeri de gaze. Vorbim doar de pagube materiale.


La fața locului au intervenit pompierii cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma și o ambulantă SMURD. Oamenii legii spun că știu identitatea conducătorului autoturismului, dar acesta nu a fost găsit până în prezent.

”Din punct de vedere legal, conducătorul unui autoturism implicat într-un eveniment rutier în urma căruia au rezultat doar pagube materiale are obligaţia de a se prezenta la sediul poliţiei în termen de 24 de ore, pentru a declara evenimentul, iar în situaţia depăşirii acestui termen va fi aplicată o sancţiune contravenţională, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care are ca măsură complementară suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.”, susțin reprezentanții IPJ Argeș.

 

 

În situaţia producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, obligaţiile pe care le au conducătorii auto, în funcţie de tipul evenimentului rutier, sunt următoarele:


1. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

2. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

3. Dacă evenimentul s-a soldat şi cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

Precizări suplimentare:
•    Formularul de constatare amiabilă se poate încheia doar în situaţia evenimentelor soldate numai cu pagube materiale, cu îndeplinirea cumulativă a unor condiţii: dacă nici o persoană nu a fost rănită, dacă sunt implicate doar două autovehicule, dacă nu se creează pagube materiale decât celor două autovehicule implicate în eveniment, precum şi dacă există acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului. 
•    Utilizarea acestui formular nu este o obligaţie, ci o alternativă la procedura care prevede deplasarea la unitatea teritorială de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare.