(video) Zeci de incendii în Argeș - Sală de sport distrusă!

Zi extrem de solicitantă pentru pompierii din judetul Argeș. Au fost zeci de incendii de vegetație, iar unele dintre ele s-au extins și la imobile. Între acestea o gospodărie, mai multe anexe și chiar o sală de sport.

Cel mai devastator dintre incendii a pornit de la vegetația uscată aprinsă de cineva în curtea școlii din localitatea Slobozia din judetul Argeș. Nimeni nu a supravegheat focul și acesta s-a extins la o anexă aflată în imediata apropiere a școlii și la sala de sport.
Localnicii au încercat să stingă singuri focul, dar și-a dat seama că nu au șanse de izbândă. Abia atunci au sunat la pompieri care au trimis acolo 6 autospeciale de stingere, plus serviciile voluntare de la Slobozia și Mozăceni și o autospecială din Teleorman. A ars tot: vegetație, clădirile de lângă școală precum și sala de sport.

Pompierii au deschis o ancheta dar va fi greu să afle cine a pus focul. Nu este singurul incendiu de vegetație care a făcut pagube. In localitatea Beleți Negrești, un incendiu a cuprins aproximativ 50.000 mp de vegetație de uscată, mărăciniș și litieră de pădure, iar la Campulung, la fel, focul a ars un adăpost de animale, o magazie și circa o tonă de fân.

După aproximativ doua ore, pompierii au lichidat incendiul ce amenința să se extindă la vecinătăţi. În acest caz proprietarul a vrut să facă și dezinsecție cu flacără în propria gospodărie.