Vlogger-ul Selly:

Andrei Șelaru, cunoscut în mediul online ca "Selly", a vorbit în direct la Observator despre problemele cu care se confruntă elevii din sistemul de învățământ, precum și despre dezbaterea pe care urma să o aibă cu ministrul Educației, Monica Anisie.

"E un pretext foarte prost ales, doamna ministru chiar în timp ce trebuia să aiba dezbaterea cu mine s-a văzut cu membrii ai Consiliului Elevilor, ceea ce e o chestie bună, dar arată că acest pretext cu Covidul este o minciună, altfel nu s-ar fi văzut cu acei reprezentanți", a fost de părere Andrei Șelaru.

 

Vlogger-ul, în vârstă de 19 ani, a vorbit și despre programa școlară, pe care o consideră învechită și neatractivă pentru noua generație de elevi.

"Cred că ar trebui schimbată programa școlară și actualizată la standarde 2020, să avem niște materii care să-i pregătească în mod real pe elevi pentru viață, mă refer la educație financiară, la mai multă educație civică, să știi cum să-ți manageriezi banii, să știi ce fac instituțiile statului, noțiuni despre nutriție și alimentație sănătoasă, astea cam lipsesc din programa actuală. Dupa aia e vorba de cum împachetezi aceste noțiuni ca să fie atractive pentru copii", a spus Selly.

 

"Din păcate pandemia ne-a prins într-o pasă foarte proastă. Învățământul online nu funcționează, pentru că de 9 ani nu se respectă legea educației, nu s-au realizat platformele digitale, cineva probabil a zis că n-o să ne trebuiască niciodată așa ceva, uite că acum avem nevoie și suntem într-o situație critică", a declarat Andrei Șelaru.

Selly a mai adus în discuție și faptul că meseria de profesor nu mai este una pe care elevii să se bată, într-un moment în care sistemul de învătământ are nevoie de dascăli tineri.


"Pe lângă că meseria de profesor nu este bine plătită, nu este nici respectată în societate. Iar asta o rezolvi cu un marketing bine făcut. Pare o meserie prăfuită, pare o meserie pe care nimeni nu și-o mai dorește și asta e foarte grav. Dacă nu avem profesori tineri, dacă nu este bătaie pe jobul asta de profesor nu avem cum să progresăm, din păcate", a spus Selly.


Sursa: observatornews.ro