Alertă! Substanțe toxice în țigările IQOS!

Potrivit unui studiu recent realizat de un laborator elvețian, filtrele țigărilor electronice IQOS produc substanțe foarte toxice pentru organism. Sustanțele respective, numite izocianti, sunt eliberate atunci când filtrele polimetrice sunt încălzite la 100 de grade Celsius, conform swissinfo.ch.

Inhalarea izocianaților în timpul folosirii dispozitivului IQOS este foarte problematică, potrivit lui Rainer Kaelin, pneumolog în cadrul Swiss Lung League. Chiar și în cantități mici, această substanță poate cauza probleme grave de sănătate, potrivit Playtech.ro.

Cu toate acestea, laboratorul care a făcut descoperirea nu a verificat dacă această substanță este inhalată de către fumător în timpul utilizării unei țigări electronice.

Izocianații pot cauza boli chiar și doar după trei luni de la expunere. În cazuri extreme, inhalarea substanței a dus la boli mortale după numai un an.

Compania producătoare, Philip Morris, este conștientă de situație. Totuși, un purtător de cuvânt a garantat că toxina nu este inhalată de oameni atunci când folosesc un dispozitiv IQOS, potrivit SonntagsZeitung.