COVID-19: Meciuri fără spectatori. Cursuri suspendate în școlile cu coronavirus

Măsuri fără precedent în România. Autoritățile au interzis activitățile cu mai mult de 1.000 de persoane, mesajul fiind anunțat, în această dimineață, de către secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Vorbim despre evenimente desfășurate în aer liber sau incinte, publice sau private.

CITEȘTE ȘI ... Al 13-lea caz de coronavirus în România!


Ca exemplu, putem vorbi despre un meci de fotbal. Evenimentul se va desfășura cu tribunele goale. Dacă vorbim despre spectacole mari, acestea vor fi anulate.

„Ştim şi ne cerem scuze că această măsură va produce, poate, unele nemulţumiri sau un disconfort, dar consider că în acest moment sunt măsuri necesare pentru prevenire şi sperăm că o să avem înţelegerea tuturor celor care sunt implicaţi”, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.


Măsura intră astăzi în vigoare, restricțiile fiind valabile până la data de 31 martie, când se va face o nouă evaluare, existând posibilitatea prelungirii lor ulterioare.

 

CITEȘTE ȘI... Chestionar online pentru materiile predate la gimnaziu, disponibil pentru părinţi

 

Cursuri suspendate în școlile cu coronavirus

 

În cazul instituțiilor de învățământ care ar înregistra cazuri de COVID-19, principala măsură va fi suspendarea cursurilor pentru o perioadă de două săptămâni. Și stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie, la fel și vizitele aparținătorilor. 


Toate aceste măsuri sunt luate, conform autorităților, preventiv, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

 

CITEȘTE ȘI ... News Alert! Suspiciune de COVID- 19 în Argeș! Femeie venită din Italia ...

 

Românii din Italia - îndemnați să nu vină acasă de sărbători

 

În cadrul conferinței de presă, Raed Arafat a repetat apelul către românii din Italia de a nu veni acasă de sărbători, dacă se află în zonele de risc, dar și de a declara adevărul la graniță în legătură cu zona din care vin, altfel riscând amenzi mari.
Cetăţenii români care au fost în zone afectate de coronavirus și care, la revenirea în ţară, prezintă un certificat care atestă că au fost în carantină în ţara respectivă, nu vor mai sta în carantină încă o dată la revenirea în România, a mai anunţat secretarul de stat din MAI, dând exemplul celor de pe navele de croazieră. 

 

CITEȘTE ȘI ... (video) Vilă făcută scrum. Focul a izbucnit în camera centralei

 

Cheltuieli decontate de Guvern pentru pentru persoanele aflate în carantină sau izolare

Persoanele aflate în carantină sau izolare care nu se pot autosusţine vor fi ajutate de Guvernul României prin decontarea cheltuielilor, în acest sens pregătindu-se o hotărâre.