Încă un fost pasager al vasului de croazieră Diamond Princess a murit

UPDATE, 24 februarie:

Un japonez în vârstă de 80 de ani, care fusese îmbarcat pe nava de croazieră Diamond Princess, a murit de pneumonie, a anunțat duminică ministrul Sănătății din Japonia, potrivit CNN, citat de Mediafax. Bilanțul deceselor care au fost la bordul vasului a ajuns astfel la trei.

Ministrul japonez al Sănătății nu a vrut să dezvăluie dacă bărbatul avea testul pozitiv pentru noul coronavirus. Oficialul japonez a invocat faptul că nu are consimțământ de la familia bărbatului pentru a da această informație.

În schimb, acesta a spus că bărbatul avea probleme medicale preexistente.

Un număr de 23 de pasageri de pe vasul Diamond Princess au fost debarcați fără a fi testați pentru coronavirus, a recunoscut ministrul japonez al Sănătății, Katsunobo Kato, anunță New York Times.

La bordul navei Diamond Princess au rămas în acest moment 31 de pasageri, potrivit presei chineze. Alături de ei se află şi peste o mie de membri ai echipajului, inclusiv 400 de filipinezi. Printre membrii echipajului rămaşi la bord sunt şi nouă români.
 

Sursa: Digi24.ro

 

 

Ministrul sănătății din Japonia a anunțat decesul în cazul a două persoane, pasageri pe vasul croazieră Diamond Princess. Se pare că pacienții aveau peste 80 de ani. Momentan nu le-a fost dezvăluită identitatea sau naționalitatea. Decesul acestora vine într-un moment critic pentru pasagerii navei de croazieră, aceștia având permisiunea de păsări vasul.

CITEȘTE ȘI ... Al doilea român infectat cu coronavirus! Se afla pe aceeași navă cu argeșeanul ...

La bordul navei unde se aflau circa 3.700 de persoane au fost confirmate, în total, 624 de cazuri de infecții cu coronavirus
Reamintim că primul român care a fost detectat cu acest virus, în urmă cu aproximativ o săptămână, un argeșean, se afla pe aceeași navă. Bărbatul se află în spital, iar starea sa de sănătate este bună.
Ieri, un al doilea român de pe nava de croazieră Diamond Princess, din Japonia, a fost confirmat cu coronavirus.