(video) NEWS! Ucigașul polițistului a fost prins! Cum a fost găsit ...

Ionel Marcel Lepa, urmărit în toată țara de o flotă de polițiști ( 400 la număr) a fost reperat. Ucigașul intenționa să scape de oamenii legii. A fost prins într-o locuință din Timiș, la 7 kilometri de locul crimei, la Remetea Mare. Echipele speciale SAS au pregătit o tactică, deoarece fugarul era înarmat. 

În locuința respectivă, polițiștii au găsit pistolul cu care a fost ucis Cristian Amariei, armă care era ținută la brâu de criminal, în momentul capturării. În cele din urmă, infractorul a recunoscut că l-a împușcat pe Cristian Amariei. De asemenea, le-a mărturisit oamenilor legii că era pregătit să se apere.

Nu a opus, însă, rezistență și nu a folosit armamentul din dotare, fiind luat prin surprindere de către polițiști.


Acesta a fost dus la spital cu o ambulanță, fiind însoțit de o echipă SIAS. Omul a fost rănit, duminică, în schimbul de focuri, iar rănile i s-au agravat.

Infractorul a fost căutat cu drone, elicoptere şi camere cu termoviziune.


 

CITEȘTE ȘI ... (video) Polițiștii din Argeș - Moment de reculegere pentru Cristian! A fost împușcat mortal de un interlop în Timiș

Au fost scene dramatice, duminică după-amiază pe şoseaua dintre Lugoj şi Timiş, în zona localităţii Izvin. Poliţistul, Cristian Amariei, şi un coleg de-al său încercau să îl oprească pe suspectul care s-a refugiat în curtea unui localnic. 

În momentul în care bărbatul se grăbea să  fugă cu maşina furată din curte, a fost surprins de unul dintre  poliţisti. A urmat un schimb de focuri, iar poliţistul a fost rănit de un glonţ în zona gâtului. Din păcate, poliţistul Cristian Amariei, de 43 de ani, nu a mai putut fi salvat. Colegul poliţistului ucis a continuat urmărirea, însă fugarul l-a împuşcat şi pe el în picior, apoi a sărit un gard şi s-a făcut nevăzut. 

Agentul Cristian Amariei avea 20 de ani de experienţă, era căsătorit şi tată a doi copii. 

Potrivit poliţiştilor, fugarul s-ar fi ascuns într-o pădure. Ionel Marcel Lepa a fost dat în urmărire naţională. Are asupra lui un pistol calibru 7,65 de fabricație sârbească, cu care, de altfel, l-a împușcat pe polițistul Cristian Amariei.


 

Șeful Poliţiei Române acuză IPJ Timiş că a organizat prost misiunea 

Între timp, şeful Poliţiei Române critică operaţiunea în care un om al legii a fost împuşcat mortal de un urmărit internaţional pentru tâlhărie. Chestor Ioan Buda, şeful Poliţiei Române: Acțiunea a fost organizată defectuos. Polițistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras mai bine de 36 de focuri.

Adevăraţii vinovaţi nu sunt la IPJ Timiş, ci în fruntea Ministerului de Intene, spun reprezentanţii sindicatelor din Poliţie, care cer demisia lui Carmen Dan.

Dumitru Coarnă - președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC): 80% din efective sunt dotate în acest moment cu pistoale Carpați model 74. Sunt situații în care polițiștii nu au nici pistol. Au doar tocul ăla, nu există armament în dotare, nici acel Carpati. Aici suntem.

Carmen Dan - ministrul de Interne: Cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care echipează un polițist care pleacă în misiune.

Dumitru Coarnă - președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC): Această femeie trebuie să plece. Nu neapărat că am o problemă personală. Eu am o problemă cu gestionarea necorespunzătoare a acestui minister.Subfinanțarea MAI ucide la propriu, atât polițiști, cât și cei pentru care lucrăm noi.

Carmen Dan - ministrul de Interne: Dacă aș putea prin demisia mea să redau viața celui polițist, vă asigur că aș face-o fără să stau pe gânduri.