Val de aer saharian blocat deasupra României! Caniculă până la mijloc de septembrie

Canicula loveşte în forţă la final de august. Sunt zile şi nopţi tropicale, spun metorologii. Valul de aer saharian este blocat deasupra României şi vom suporta temperaturi mari, cel mai probabil, până la mijlocul lunii septembrie. Şi umiditatea e ridicată, astfel că trecem printr-un stres termic uriaş. Medicii spun că vom fi mai obosiţi decât în mod obişnuit şi trebuie să ne hidratăm corect.

CITEȘTE ȘI ... Fetița înecată în piscină va fi înmormântată sâmbătă

Meteorologii au emis deja avertizări pentru următoarele trei zile. Va fi un aer fierbinte chiar şi în nordul ţării, dar şi în depresiuni, acolo unde de obicei temperaturile sunt mai scăzute decât în restul ţării.
OANA CATRINA, meteorolog ANM: Se vor înregistra frecvent, la scara întregii ţări, temperaturi cuprinse între 32 şi 34 de grade C, uşor mai ridicate spre 35, posibil chiar 36 de grade celsius în Muntenia, Oltenia, izolat în Banat şi chiar în Crişana.

CITEȘTE ȘI ... Cu copilul de 3 ani în maşină, a făcut accident din cauza vitezei

În plus, trebuie să ne pregătim pentru nopti tropicale, cu temperaturi care nu vor scădea sub 20 de grade Celsius. Valul de aer african s-a instalat de mai bine de o săptămână. Cum aerul rece, dinspre nord, nu are suficientă putere să împingă masa de aer cald, meteorologii vorbesc despre blocaj atmosferic. Ceea ce înseamnă că România va rămâne sub aerul saharian şi în septembrie.

Sursa: observator.tv