Vremea în weekend. Urmează două zile cu ploi, minimele coboară până la 6 grade Celsius

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 8 - 11 octombrie. În primele două zile ale intervalului va ploua pe arii extinse, în timp ce sâmbătă și duminică vom avea parte de înnorări și valori termice specifice perioadei.

 


Prognoza meteo vineri, 9 octombrie 2020


În jumătatea de est a țării, vremea va fi în general instabilă, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice cu precădere în Muntenia, Dobrogea şi Moldova. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar ploi slabe vor fi posibile doar pe spații mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai susținute la munte şi în extremitatea de sud-vest, dar local şi temporar şi în regiunile estice.

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale datei în cea mai mare parte a țării, cu maxime ce se vor încadra între 13 şi 22 de grade şi minime între 6 şi 16 grade. Pe alocuri, în orele dimineții, dar mai ales noaptea se va semnala ceață.

 


Vremea sâmbătă, 10 octombrie 2020


Valorile termice se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul şi sud-estul țării, precum şi la munte unde pe alocuri va ploua în general slab. Izolat, în Dobrogea, vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 23 de grade, iar cele minime în general între 6 şi 15 grade. Pe arii restrânse, dimineața şi noaptea, se va semnala ceață.

 

Prognoza meteo duminică, 11 octombrie 2020


Vremea va fi în general frumoasă, iar în orele amiezii se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente. Cerul va fi variabil, dimineața şi noaptea pe arii restrânse va fi ceață, iar ploi slabe sau burniță vor fi posibile cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul nopții pe crestele montane, în special ale Carpaților Meridionali şi Occidentali şi în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 grade în depresiunile intramontane şi 16...17 grade pe litoral.


Sursa: observatornews.ro