Sute de mii de ouă contaminate cu fipronil - Au ajuns și în Argeș

Sute de mii de ouă provenite de la o fermă din localitatea Scornicești, județul Olt, au fost contaminate cu fipronil. Potrivit SDVSA Olt, un număr mare de ouă contaminate au ajuns deja spre consum în Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea şi Bucureşti. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, inspectorii au descoperit, în urma unei acţiuni desfăşurate la mijlocul lunii ianuarie, că ouăle de la o fermă din Scorniceşti sunt contaminate cu fipronil. 

Ferma îi aparține aceluiași om de afaceri care a mai avut o problemă și la ferma din Teleorman. În urma controlului s-a stabilit că nu lotul controlat iniţial ar avea această problemă. DSVSA Olt a decis retragerea preventivă a tuturor loturilor de ouă produse în perioada 4-18 ianuarie 2019. Este vorba de sute de mii de ouă, multe deja ajunse în consum, în patru judeţe: Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea şi Bucureşti. Controlul a avut loc în 15 ianuarie 2019, iar rezultatele au venit pe 20 ianuarie și au confirmat prezenţa Fipronilului. Au fost sechestrate 304.230 de ouă, care urmează să fie distruse. De asemenea, 285.570 de ouă  a fost comercializată în cele patru județe și București. 

Firma s-a ales cu o ordonanţă care vizează interzicerea a activităţii pentru formaţiunea DDD proprie, şi cu o amendă de 12.000 lei, pentru utilizarea de substanţe în operaţiunile DDD fără documente însoţitoare conform legislaţiei în vigoare. 


Sursa: libertatea.ro