Taximetrista acuzată de coruperea alegătorului- Vezi ce spune Poliția!

Update

Potrivit polițiștilor, în cazul taximetristei a fost făcută o sesizare la 112 cu privire la intențiile pe care le avea femeia. Însă, persoana care a făcut sesizarea nu s-a prezentat și la Secția de Poliție pentru a face plângere.

A fost deschis un dosar privind infracțiunea de corupere a alegătorului. Cu toate acestea, cel mai probabil femeia nu va fi trasă la răspundere, având în vedere că nu a specificat cu cine să voteze clienții care ar fi urmat să fie transportați gratis.

Fapta, coruperea alegătorului, se încadrează în articolul 386, care prevede:

(1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.

În privinţa Referendumului, având în vedere că validarea acestuia depinde de numărul de voturi exprimate, pentru crearea cadrului legal necesar efectuării verificărilor, vor fi înregistrate dosare penale, urmând ca după efectuarea acestor verificări, să fie propusă soluţie legală pentru fiecare situaţie în parte, mai susțin reprezentanții Poliției Argeș.

 

Situație mai puțin obișnuită, în Pitești, în ziua alegerilor europarlamentare.

O taximetristă care a postat pe Facebook un mesaj prin care anunță că azi ii duce pe votanți gratuit la sectiile de votare a ajuns sa dea cu subsemnatul la Secția 3 de Politie. Femeia, în vârstă de 37 de ani, din  Pitești, practica meseria de ani buni.

CITEȘTE ȘI ... LIVE TEXT. Prezența la vot în județul Argeș!

 

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă femeia va răspunde penal pentru mesajul postat.

„Hei piteștene…
Mâine mergem la vot! Fără pretexte și fără excepții!
Votezi cu cine vrei….și pentru ce vrei! Iar dacă ai buletinul la tine(dovada că ai votat) și nimerești la mine in mașină…….primești cursa gratis!
Eu ies o zi pe strada pentru tine! Tu ieși 10 minute din casa pentru viitorul tau?”
, este mesajul Steluței, postat pe grupul „Pitești, orașul meu!” de pe rețeaua de socializare.

Nu este, însă, singurul caz de acest gen. Un patron din Curtea de Argeș ar fi promis că va oferi cafea celor care merg la vot. La fel ca în cazul taximetristei, bărbatul nu a indicat și cu cine să voteze. Deși între timp patronul nu a dat curs promisiunii, renunțând la idee, poliția a fost sesizată.

Oamenii legii sunt obligați să cerceteze orice sesizare, deși nu orice faptă poate fi considerată mită electorală.