TE-AI GRĂBIT! LA REVEDERE, COMISARE! În Pitești, răsună salve de armă pentru Alin Ciobanu!

Ceasul s-a oprit pe prispa casei părintești. Brusc. Fără remediu.

Venită la prima oră a dimineții (căci, parcă, la orele acelea, niciodată veștile bune nu vin la fel de repede), informația că Alin Ciobanu, comisar șef în cadrul Poliției Argeș, a murit vineri noaptea a lăsat o mare de oameni fără suflu.

La 42 de ani, tată, polițist de excepție, om iubit, Alin Ciobanu a plecat atât de brusc încât n-a lăsat timp nimănui!

Cei cu care a lucrat nu au avut timp să îi spună cât de mult l-au îndrăgit. Cât au zâmbit în preajma lui. Cât l-au respectat pentru cum și-a construit cariera, rămânând om. Și cât de mult o să le lipsească.

Astăzi, aceeași mare de oameni l-a însoțit pe ultimul drum. Sumbru răsună fanfara. Sumbre sunt salvele de armă, parte a ceremoniei de onoruri militare. Garda de onoare își ia adio.

“La revedere, comisare! Te-ai grăbit!”, a fost mesajul unanim. Jurnaliști, colegi de arme, piteșteni care l-au cunoscut.

“Ne-am întâlnit la sute, dacă nu mii de evenimente, în ultimii 20 de ani ... Tu într-o parte, noi dincolo de banda cu "Poliția, nu treceți". Dar mai treceai tu dincoace de bandă. Şi noi, avizi de informații, te strigam :"Aline, Aline, zi-ne şi nouă, cine, ce, cum ?" Am pe retină zâmbetul tău în colțul gurii:"Stați, mă, că aflați imediat, unde vă grăbiți, abia ați venit !" Dar tu unde te-ai grăbit, Aline ? Nu stabiliserăm, tacit, că nu trebuie să ne grăbim niciodată, iar prin viață cu atât mai puțin? Unde te-ai grăbit, că nici măcar nu aveai banda cu tine, când ai plecat, mult, mult prea devreme ? Dumnezeu să te odihnească printre îngerii lui, om bun ! Condoleanțe familiei !”, a fost, sub numele jurnalistului Natașa Paraschiv, unul dintre zecile de mesaje emoționante postate în spațiul online.

“Ne-a părăsit ca să se îndrepte spre o lume mai bună, fără supărări, intrigi, ură și umilință pământească” au scris colegii de la IPA Argeș, obișnuiți cu un Alin Ciobanu plin de energie, plin de initiativă, vesel și solidar. Activitățile sportive, dincolo de cele profesionale de la nivelul IPJ, păreau să garanteze tânărului comisar o viață lungă și sănătoasă.

A murit pe prispa casei părintești, citind o carte

Inima sa a avut însă alte planuri. I-a cedat vineri seara, pe prispa casei de la Vitomirești, Olt, acolo unde plecase la părinți cu soția, fiul de 10 ani și niște prieteni de familie.

Pe zi, jucase fotbal în Pitești cu colegii de la poliție. Nimic nu părea să prevestească nenorocirea. A plecat la țară, a stat cu familia și prietenii, iar - după ce au mâncat de seară - Alin a rămas pe prispa casei să termine de citit o carte. Le spuse celor apropiați că l-a durut un pic în piept, dar simptomele au fost puse pe seama căldurii. Ceasul s-a oprit însă pe acea prispă. Brusc. Fără remediu. L-a găsit mama sa prăbușit, la nici jumătate de oră de când restul familiei intrase în casă să culce copilul. Disperați, au cerut ajutorul ambulanței, însă medicii nu au mai avut nimic de făcut decât să constate decesul. Infract miocardic. Ciobanu Alin, 42 de ani, comisar șef Serviciul Investigații Criminale, promoția 1999, arma poliție.

“Acumularea presiunii profesionale, pe fondul deficitului de personal intr-un serviciu de maximă expunere cum este cel al Investigațiilor Criminale, a condus la stingerea din viață a colegului, prietenului și polițistul Alin Ciobanu, om de o moralitate deosebită, profesionalist desăvârșit , familist convins și iubitor al oamenilor, în sprijinul cărora a sărit în permanență”, a fost anunțul liderului de sindicat Cecilia Tatia, marcată de vestea pe o care o primise la 5 dimineață.

CITEȘTE ȘI ... BA PE-A MĂTII! Jumulește asta! A amenințat o polițistă cu moartea și azi l-a luat Parchetul!

 

În urma lui Alin Ciobanu, dincolo de explicațiile greu de găsit și reflectate - cel mai probabil - în stresul profesional, în consumul uriaș de energie și emoții puternice, în oboseală și suprasolicitare, rămâne un șoc puternic și o familie care a fost lovită la modul cel mai crunt.

Un băiețel de 10 ani căruia nu I se va șterge niciodată acest weekend din minte și pe care au încercat să îl protejeze cât au putut, găsindu-și, abia ieri, puterea să îi spună că tati a murit. O soție căreia i s-a răsturnat viața. Un birou pe lângă care, mult timp de aici înainte, colegii vor trece căutând cu privirea.

De la Biserica de pe Scoroboaia, un cortegiu lung, trist, cu mult negru și mesaje pe care scrie RESPECT a plecat spre cimitirul Sf. Gheorghe.

Te-ai grăbit, comisare! Dumnezeu să te odihnească!

În Pitești răsună salvele de armă.

---------------------------------------------

Alin Ciobanu și-a construit cariera în munca de poliţie, începând cu anul 1999, fiind absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”.

Între anii 1999-2001, a lucrat ca ofițer de Investigații Criminale în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar din anul 2001 până în prezent și-a desfășurat activitatea în cadrul Inspectoratului Județean Argeș, unde a coordonat activitatea ca șef în cadrul Biroului Suprevegheri Judiciare al Serviciului Investigații Criminale Argeș. Din martie 2016 până în martie a.c. a fost împuternicit ca șef al Secției 2 Poliție Pitești.