TEROARE în Londra!  Atac terorist soldat cu 6 morți și 30 de răniți!

Poliţia britanică a intervenit cu forţe armate în urma a trei incidente succesive soldate cu victime, sâmbătă noaptea, într-un interval de aproximativ două ore, transmit agenţiile de presă Reuters şi DPA, care preiau şi informaţii ale televiziunii BBC. În toate cele trei cazuri, poliţia a trimis la faţa locului efective înarmate, relateaza agerpres.

Poliția a anunțat că incidentele de la London Bridge și Borough Market sunt acte teroriste. Incidentul de la Wauxhall nu este unul terorist, au mai anunțat polițiștii londonezi.

În primul incident, o furgonetă a intrat în pietonii de pe Podul Londrei, doborând cinci sau şase, potrivit unor martor oculari. Un martor a afirmat că a văzut şi victime cu gâtul tăiat.
În Borough Market, o piaţă aflată la circa o jumătate de kilometru de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce poliţia a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. Ulterior, forţele de ordine au anunţat că sunt căutaţi trei suspecţi. Cei trei purtau imitaţii de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat şi alte persoane.
Poliţiştii au făcut o recomandare pe Twitter celor aflaţi în apropierea unor atacuri: "FUGIŢI, ASCUNDEŢI-VĂ, ANUNŢAŢI".

Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunţat că poliţia a reuşit să doboare trei presupuşi terorişti în opt minute de la primul apel, transmite Reuters.
Serviciul londonez de ambulanţă a anunţat că a transportat peste 30 de răniţi la spitalele din metropolă, anunță Agerpres.