(video) Au venit în tabără în Argeș! Și-au încheiat vacanța la spital

UPDATE, ora 12:00

Zece copii au ajuns noaptea trecută la spital suspecți de toxiinfecție alimentara. Ei se aflau într-o tabără la o pensiune de pe Transfăgărășan.

Incidentul s-a petrecut la o pensiune de pe Transfăgărășan, aproape de granița dintre județele Argeș și Sibiu, în localitatea Arefu din Argeș, acolo unde elevii, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, toti din București, se aflau într-o tabără organizată. Copiii au mâncat la masa de seară și au început să se simta rău undeva după ora doua noaptea trecută. 
Profesorii au sunat la 112 și au anunțat spus că au nevoie de ambulanțe. I-au dus la spital o autospeciala de transport victime multiple, un echipaj SMURD si 2 ambulante SAJ.  Acum ei se află la spital, în investigații de specialitate.


Conform medicului Cristian Tudose, medic de urgență Spitalul de Pediatrie Pitești, copiii au ajuns la spital cu vărsături, tulburări de tranzit intestinal, dureri abdominale și stare generală proastă. Se pare că elevii, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, au consumat alimente uzuale, cum ar fi: mezeluri, unt, cașcaval, cartofi prăjiți, cașcaval pane și altele.
În acest moment, copiii sunt stabili și în stare bună. Au trecut prin mai multe investigații și li s-a administrat tratamentul de specialitate.

 

Adrian Stoica - director adjunct Direcția de Sănătate Publică Arges

 

Deja a fost deschisă o anchetă și autoritățile vor preleva probe din mâncarea care le-a fost dată copiilor. Au fost anunțați și părinții și unii sunt deja la spital, acolo unde se află copiii.
 

 

UPDATE, ora 08:50

In total, 11 copii au primit îngrijiri medicale, dar numai 10 au fost transportați la spital. 

Nouă copii au ajuns noaptea trecută la spitalul din Curtea de Argeș suspecți de toxiinfecție alimentara. I-au dus acolo o autospeciala de transport victime multiple, un echipaj SMURD si 2 ambulante SAJ, toate solicitate prin serviciul 112 de către profesori. 

CITEȘTE ȘI ... ARGEȘ: Mașină de Poliție - în șanț!


S-a întâmplat la o pensiune de pe Transfăgărășan, aproape de granița dintre județele Argeș și Sibiu, în localitatea Arefu din Argeș, acolo unde elevii, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, toti din București, se aflau într-o tabără organizată. Copiii au mâncat la masa de seară și au început să se simte rău undeva după ora doua noaptea trecută. 


Acum ei se află la spital, în investigații de specialitate. Deja a fost deschisă o anchetă și autoritățile vor preleva probe din mâncarea care le-a fost dată copiilor. Au fost anunțați și părinții și unii sunt deja în drum spre Curtea de Argeș, acolo unde se află copiii.