TRANSFĂGĂRĂȘAN - deschis cu 3 luni mai devreme

Autoritățile argeșene iau în calcul posibilitatea deschiderii Transfăgărășanului mai devreme cu câteva luni fața de deschiderea oficială.
Astfel, Transfăgărășanului ar putea fi deschis pe 1 mai.

„În cadrul discuțiilor purtate astăzi la Ministerul Transporturilor cu domnul ministru Alexandru Cuc și cu doamna secretar de stat în Ministerul Transporturilor Magdalena Grigore, am solicitat efectuarea tuturor studiilor necesare pentru deschiderea Transfăgărășanului la 1 mai pentru a profita din plin de sezonul turistic. Va fi analizată și soluția privind montarea unor copertine care vor face ca Transfăgărășanul să fie deschis tot timpul anului.”, declară Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, potrivit dcnews.ro

CITEȘTE ȘI ... ÎNȘELĂCIUNE! ”Premii” date de firmele de telefonie - GRUPARE identificată în ARGEȘ!

În mod normal, conform acestui regulament, cel mai spectaculos drum al României se redeschide complet traficului rutier (adică şi pe tronsonul de la km 104+000 – Piscu Negru până la km 130+800 – cabana Bâlea Cascadă) pe 1 iulie şi se închide pe 1 noiembrie.

Conform regulamentului, perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

 

Sursa DCNEWS.RO