Tratamente moderne pentru cancerul de sân - Interviu cu medicul specialist Victor Titirez

Cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat in randul femeilor din lumea intreaga. Anual sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar, conform statisticilor oferite de World Cancer Research Fund International. Sprijinul substantial pentru constientizarea cancerului de san si finantarea proiectelor de cercetare in domeniu au contribuit la imbunatatirea screening-ului si diagnosticului cancerului de san, precum si la progrese semnificative in tratamentul acestei maladii. Ratele de supravietuire au crescut, iar numarul deceselor a scazut constant, ca urmare a unui cumul de factori, cum ar fi depistarea timpurie a cazurilor de cancer de san, abordarea personalizata a tratamentului si o mai buna intelegere a bolii.

Cum ne putem lupta cu această boală necruțătoare? Medicul specialist Victor Titirez, care, din luna ianuarie, oferă consultaţii şi în Argeş, în cadrul clinicii Fertility Save din Bradu, ne oferă răspunsul, în cadrul unui interviu acordat pentru ”Ce se intampla, Doctore?”Dr. Victor Titirez este medic specialist chirugie generală, specialist în chirurgia oncologică a sânului şi reconstrucții mamare. Domnia sa, care profesează şi în Marea Britanie, cu o vastă experienţă în domeniu, oferă consultații în clinica din Bradu, Fertility Save, fondată de medicul Marilena Băluţă. 

Dr. Victor Titirez are experienţă în următoarele tipuri de intervenţii:
- Rezecţii mamare limitate, ghidate ecografic sau cu fir metalic (USS guided or wire guided wide local excisions)
- Ganglion santinelă, sampling axilar sau limfadenectomie axilară
- Rezecţii mamare oncoplastice nivelul I, II şi III (mamoplastii terapeutice, bat-wing excisions, hemibat-wing excisions, Grisotti flaps, doughnut mammoplasty, racket mammoplasty etc)
- Mastectomii simple / cu conservarea tegumentului / cu reducerea tegumentului / cu prezervarea mamelonului
- Chirurgie mamară de simetrizare (augmentare / reducţie mamară contralaterală – Wise pattern sau Lejour)
- Reconstrucţie mamară imediată sau întîrziată cu implant, implant-expander, latissimus dorsi
- Reducţie mamară cu diversi pediculi (superior, supero-medial sau inferior)
- Lipofilling


Dacă sunteţi interesate de o întâlnire cu medicul Victor Titirez, puteţi să vă faceţi o progrmare la apelând numărul: 0755.688.984
e-mail: fertilitysave@gmail.com