Trecem la ora de vară! Cum vor circula trenurile?

În această noapte trecem la ora de vară. Astfel ora 03:00 va deveni ora 04:00, iar 26 martie va fi cea mai scurtă zi din 2017.
CFR călători anunță că trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

CITEȘTE ȘI ... AZI! ORA PĂMÂNTULUI în Argeș!


Trenurile de călători vor circula după ora acutală (de iarnă) până în noaptea de 25/26 martie a.c. la ora 03.00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.
”Trenurile de călători aflate în circulație după ora 03.00, care devine ora 04.00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul când orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 - 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.”, este prezentat în comunicatul emis de CFR.
Trenurile spre Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria vor circula după orele trecute în mersul trenurilor, pentru că trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi şi în aceste state.