UPDATE: Infirmieră a Spitalului Județean- în arest pentru 30 de zile! Celelalte două...

UPDATE:

Una dintre infirmiere rămâne în arest 30 de zile, iar celelalte două vor sta următoarele 30 de zile iîn arest la domiciliu. Ionica Moca e cea care a ramas în arestul IPJ Argeș.  Ea este recidivistă, având o condamnare cu suspendare pentru o faptă similară.

UPDATE:

Marius Ștefan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a vorbit despre ancheta care se află în desfășurare în dosarul infirmierelor șpăgare de la Spitalul Județean. Se pare că există și trei medici ai spitalului suspectați în același dosar. Totodată, una dintre infirmierele reținute este recidivistă, având o condamnare cu suspendare pentru o faptă similară. 

 

 

Totul a început după ce Casa Județeană de Pensii Argeș a transmis către Spitalul Județean cinci dosare de pensionare, iar reprezentanții unității medicale au sesizat anumite discrepanțe. Tot cei de la spital au anunțat autoritățile cu privire la aceste nereguli pentru a interveni.  Pentru a falsifica documentele, infirmierele primeau de la un pachet de cafea...la 3.500 de lei.

 Cercetările vor fi extinse în acest caz pentru a se stabili în ce condiții au fost eliberate înscrisurile medicale care poartă parafa medicilor.

 

UPDATE:

Dr. Adrian Stoiculescu, directorul medical al Spitalului Județean Argeș a făcut în urmă cu puțin timp declarații în cazul celor trei infirmiere reținute sub acuzația infracțiunii de luare de mită: 

"Mare lucru nu pot să vă spun... am fost anunțat de procedura legală, făcând parte din direcția spitalului, trebuia să fie un reprezentant din partea conducerii la perchezițiile care s-au făcut în Ambulatoriul de Specialitate. Ancheta este în desfășurare. Cele din Ambulatoriu lucrează de ani buni la noi, ba chiar s-ar putea ca una dintre ele să fie detașată de pe altă secție acolo la un moment dat. De una știu sigur că are peste 15 ani vechime în spital. Reclamații nu au avut până acum și nici după percheziții
În urma descinderilor, au fost ridicate pe semnătură documentele care ne-au fost solicitate.

De asemenea, dacă sunt cercetate, eu am altă problemă din punctul meu de vedere. Cine o să le mai ia locul? Legislația nu îmi permite să scot peste noapte posturi la concurs. Deocamdată ancheta este în desfășurare, nu se știe dacă sunt vinovate sau nu. Pentru mine, ca director de spital mă interesează șă știu cine îmi face curat în Policlinică.

Conform legii, dacă vor fi penalizate nu se vor mai putea întoarce la locul de muncă. Deja suntem în dificultate. Ca în toate spitalele, avem o mare problemă cu deficiența de personal. Această anchetă mă întristează! Bineînțeles că aruncă o pată neagră asupra spitalului!" , a declarat directorul medical al Spitalului Județean, dr. Adrian Stoiculescu.

 

 

UPDATE:

Chiar în aceste momente, cele trei infirmiere reținute pentru luare de mită au fost aduse la Tribunalul Argeș,  magistrații urmând să decidă dacă vor primi mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Percheziții de amploare ieri în mai multe localități din județul Argeș, majoritatea având legătură cu infracțiuni în domeniul sanitar. Unele dintre ele au fost făcute în Pitești, inclusiv la Spitalul Județean, acolo de unde polițiștii și procurorii au ridicat trei infirmiere de la urgența Spitalului Județean.

Audierile au fost la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și au ținut mai multe ore. În urma acestora, cele trei infirmiere au fost reținute pentru luare de mită. Practic ele primiseră bani pentru a întocmi actele premergătoare obținerii concediilor medicale pentru mai multe persoane. Astăzi infirmierele vor fi duse la mandat.

 

 

  •