Triaje epidemiologice stricte în școli! Elevii s-au întors la cursuri

Şcolile şi grădiniţele s-au redeschis în această dimineață. Chiar dacă România e în pragul unei epidemii de gripă, Ecaterina Andronescu spune că vor fi triaje epidemiologice stricte, iar asta o linişteşte. Ministrul Educaţiei anunţă că sistarea cursurilor în săptămâna în care se încheie situaţia şcolară a elevilor ar fi creat probleme. Cel mai probabil marţi, experţii în Sănătate Publică vor decide dacă, oficial, România declară epidemia de gripă.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, asigură părinţii că în şcoli se iau măsuri stricte. Doar că nu în toate şcolile sunt medici şi asistenţi pentru a face triajul. Astfel, responsabilitatea a fost pasata profesorilor.
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației: "Pot să vă spun că triajul în fiecare dimineaţă este unul foarte serios făcut. În fiecare şcoală. Şi lucrul acesta îmi dă un gram de linişte".
Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Săptămâna viitoare va fi o săptămână decisivă, în sensul că dacă pentru a treia săptămână consecutiv, numărul cazurilor diagnosticate va depăşi numărul cazurilor estimate, atunci vom declara epidemie de gripă.


Gripa a ucis până acum 39 de oameni. Şi chiar dacă ministrul Sănătăţii a cerut farmaciilor încă de acum două zile să se aprovizioneze cu medicamente antivirale, acestea tot greu se găsesc. Specialiştii în boli infecţioase susţin că, în acest sezon, virusul gripal e mult mai periculos. Şi-a modificat structura şi generează infecţii severe.

Sursa: observator.tv
Foto descriptiv