ULTIMA ORĂ! Ministrul Justiției renunță la modificarea Codului Penal!

Răsturnare de situaţie în privinţa modificării Codurilor Penale, după ce Ministerul Justiţiei a trimis către CSM, Parchetul General, DNA încă de ieri un proiect de lege care copiază aproape integral conţinutul ordonanţei de urgenţă numărul 13. Mai mult, ministrul Florin Iordache anunţa în această dimineaţă că proiectul de lege va fi publicat azi pe site-ul ministerului.

Ministerul Justiției spune că va realiza un nou proiect de modificare a Codurilor Penale. Se renunță astfel la varianta care conținea toate prevederile OUG 13 care a fost abrogată. Noul proiect va fi mai amplu și va ține cont de toate deciziile Curții Constituționale, conform biroului de presă al Ministerului Justiției.

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass media, Biroul de presă al Ministerului Justiţiei este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Ministerul Justiţiei nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiţiei centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la actele normative menţionate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare”, anunţă Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă transmis luni după-amiază.

Sursa: Digi24