Un nou pas în realizarea viitorului mall din cartierul Tudor Vladimirescu

Investiția va cuprinde și locuințe colective, un sens giratoriu și pasaj peste calea ferată

Construcția noului mall, ce va fi situat în cartierul Tudor Vladimirescu, a fost anunțată de către compania Prime Kapital, care a publicat și o imagine cu proiecția viitorului centru comercial. Aceasta a demarat campania de informare privind viitoarele investiții, deși nu este încă stăpână pe terenul ce va găzdui acest obiectiv. Momentan, pe respectiva suprafață se află, încă, societățile Metabet CF și Omnium Distribution, patronate de către Constantin Pănescu și Gheorghe Badea. Ca o confirmare că tranzacția cu Prime Kapital nu a fost parafată stă și solicitarea înaintată de firmele celor doi oameni de afaceri argeșeni. Astfel, Metabet CF și Omnium Distribution au inițiat elaborarea unui plan urbanistic zonal pentru str. Tudor Vladimirescu, nr. 113 – 116, pentru obiectivul cu titlul: „Construire centru comercial și locuințe colective, împrejmuire, branșamente utilități, platforme, acces în incintă, organizare de șantier, construire sens giratoriu și pasaj rutier peste calea ferată.”. După cum ne-a declarat Constantin Pănescu, acesta este încă un pas pentru realizarea viitoarei investiții: „Atâta timp cât terenul este al nostru, noi am cerut planul urbanistic, ca să vedem exact ce și cum se poate face în această zonă. Așa cum v-am spus și data trecută, nu am semnat nimic cu cei de la Prime Kapital, iar aceasta este doar o etapă din multele care vor urma.”

Prime Kapital mai dezvoltă alte proiecte similare în ţară şi în Europa. Metabet CF are o proprietate în zona Tudor Vladimirescu, de circa 17 ha, din care intenționează să înstrăineze circa 8 ha, restul rămânând pentru a își desfășura activitatea proprie. Restul de teren se va cumpăra de la grupul patronat de Gheorghe Badea. După cum se arată pe site-ul dezvoltatorului, Piteşti Mall va avea 50.800 mp ca spaţiu închiriabil.

Deja a semnat contractul cu hypermarketul Carrefour, care va fi ancora centrului comercial, dar şi cu alte branduri cunoscute de cumpărătorii argeșeni.