Unde sunt banii tăi? Harta care îți arată pe ce cheltuie Argeșul bugetul

Dacă plătești taxe, sigur te întrebi unde se duc acei bani. Ei bine, mai nou poți să vezi, destul de ușor, ce achiziții publice au fost făcute.Echipa Inițiativa România va prezenta aplicația Harta Banilor Publici (www.hartabanilorpublici.ro), singura aplicație care conține în mod structurat și curățat toate informațiile disponibile public despre achizițiile publice efectuate în anii 2007- 2018 de instituțiile publice din România. Este o aplicație creată 100% voluntar de membri Inițiativa România.

Mișcarea civică Inițiativa România, alături de Asociaţia Civică #activag Piteşti, cu sprijinul financiar al Fondului pentru democrație, vă invită la evenimentul Pitești pe Harta Banilor Publici. Evenimentul va avea loc la Business Forum , str.Ion Constantin Brătianu 45-52, etaj 10, sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 11:00. 

Cum participi?

- completând formularul de acces 
- confirmând participarea la eveniment cu laptopul/tableta dumneavoastră.Folosind www.hartabanilorpublici.ro :
- Vom face împreună exerciții care ne vor duce la concluzii, informații noi, poate chiar știri, despre cum, pe ce, când sunt cheltuiți banii publici de către instituțiile publice din Pitești.
- Vom realiza statistici despre domeniile prioritare de achiziții publice pe localitate sau pe instituție publică, vom face topuri de companii abonate la contractele cu statul, ne vom compara cu alte județe și alte exerciții pe care le ținem supriză pentru moment.
- La final, vom afla cum poate aplicația ajuta atât un cetățean, cât și un consilier local, un politician sau un jurnalist.