Unul dintre cei mai violenți stăpâni de sclavi - închis pentru 9 ani!

Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat, prin hotărâre definitivă, în cazul inculpaţilor de la Berevoeşti acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori şi constituire a unui grup infracţional organizat. Sunt ultimele hotărâri definitive date în cazul "stăpânilor" de sclavi care au exploatat, ani de zile, copii şi adulţi sechestraţi în satul groazei din Argeş.

CITEȘTE ȘI ... ŞOC! Doi morţi în FERMA SCLAVILOR! Vezi lista neagra a torturilor

CITEȘTE ȘI ... ŞOC! Primarul Proca este NAŞUL ŢIGANILOR de la Ferma de Sclavi!

Vasile Furdui, condamnat inițial la 10 ani şi 10 luni de închisoare (Cauza a fost disjunsă, în vederea efectuării unei expertize medico legale), va ispăși în final 9 ani închisoare pentru savârșirea infracțiunii de trafic de persoane. În total, 38 de inculpați din dosarul sclaviei din comuna Berevoești au fost condamnați, primind pedepse între 3 ani și 18 ani și 10 luni de închisoare cu executare.

CITEȘTE ȘI ...ŢIGANII AU ÎNCEPUT SĂ VORBEASCĂ!

CITEȘTE ȘI ... ȘOC! Mărturie cutremurătoare a unui sclav din Berevoești

Vasile Furdui este unul din apropiații primarului de la Berevoești, inculpatul apărând pe lista consilierilor locali UNPR la alegerile locale din 2012.


Reamintim că mai multe familii din satul Gămăcești, comuna argeșeană Berevoești, au ținut 40 de tineri, inclusiv copii, în sclavie pe care îi puneau să muncească în case și la câmp. Victimele erau sechestrate la o fermă din Berevoești și erau, cel mai des, răpite sau racolate cu promisiunea unui loc de muncă.
Pe scurt, sclavii erau obligați să cerşească sau să muncească pentru câteva firimituri de pâine, iar cei care se împotriveau sau încercau să scape erau pedepsiţi prin metode demne de practicile evului mediu. Ancheta a mai scos la iveală că sclavii erau bătuți cu biciul și cu cozi de lopeți sau cu furci, și opăriți cu apă fiartă, dar și faptul că „stăpânii” lor îi „specializaseră” în funcție de nevoile lor.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO! MĂRTURIE ŞOC! Sclav din Berevoeşti: Primarul ştia...

 


Lista chinurilor la care erau supuşi sclavii


La Berevoeşti, oamenii legii au descoperit iadul. Este practic greu de descris în cuvinte coşmarul pe care victimele torţionarilor de la Berevoeşti îl trăiau de atâta amar de vreme. Este de-a dreptul înfiorător prin ce au trecut aceşti oameni, a căror viaţa nu conta nici cât negru sub unghie pentru membrii grupării infracţionale. Torţionarii nu s-au dat în lături să-şi mutileze victimele şi au mers până într-acolo încât uneia dintre ele i-au scos un ochi pentru a o pedepsi. Dar suspecţii aveau o listă lungă de cazne la care îi supuneau pe sclavii lor:
- erau ţinuţi ca nişte câini în cuşti de fier, de 1 m pe 1 m
- erau violaţi şi abuzaţi sexual de către membrii clanurilor de ţigani
- erau răstigniţi în lanţuri, în grajduri şi magazii, alături de animale
- erau puşi să se bată între ei până ce unul cădea lat, spre amuzamentul „stăpânilor”
- erau ţinuţi înfometaţi, puţina mâncare pe care o primeau fiindu-le aruncată pe jos, ca la câini
- erau târâţi legaţi în lanţuri de căruţă pe drumurile din comună
- erau dezbracaţi complet şi udaţi alternativ cu apă rece şi caldă
- erau legaţi de mâini şi de picioare şi puşi să mănânce de pe jos
- erau biciuiţi şi bătuţi cu bestialitate, de multe ori cu ciocanul


Victimele, oameni proveniţi din familii sărmane şi fără prea multă carte, erau de multe ori răpite din locuri publice, din apropierea bisericilor, din gări şi autogări, sau chiar din propriile locuinţe. Aduse în cătunul de la Gămăceşti, victimele erau forţate să muncească zilnic fie în gospodăriile suspecţilor la treburi casnice (curăţenie, spălat, îngrijirea animalelor), fie în apropierea localităţii, la furat de lemne. Gruparea infracţională se ocupa, aşadar, şi cu tăierile ilegale de arbori în zona Berevoeşti, lemnul exploatat ilegal cu ajutorul sclavilor fiind ulterior vândut pe piaţa neagră în alte judeţe, cu precădere în Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj.