UPDATE: Noutăți în cazul copiilor intrați în comă - cosumul unui medicament ar fi fost motivul...

Urgență în comuna Vlădești.

UPDATE: Conform declarațiilor oferite de rudele copiilor ajunși la București în stare de comă, după ce ar fi băut o substanță suspectă, cei doi micuți ar fi ingerat defapt un medicament sub forma unui sirop.
Părinții celor doi micuți au mai mulți copii, doar 4 dintre ei locuind în casa din comuna Vlădești. Restul sunt în plasment, povestesc rudele.
Lăsați nesupravegheați și din curiozitate, fetița de 5 ani și fratele ei de 6 ani au băut trei recipiente de sirop, acesta fiind tratamentul băiețelului suferind.
La scurt timp, părinții au observat că fetița acuză dureri abdominale și au plecat cu aceasta la dispensarul din localitate. Starea fetiței s-a agravat repede, moment în care s-a luat decizia transportării acesteia la Spitalul Grigore Alexandrescu, Secţia de Toxicologie, din București.
Întorși acasă, la mai bine de 6 ore, părinții l-au găsit pe băiețelul de 6 ani în pat, în stare de inconștiență.
Micuțul a fost transportat la Spitalul din Câmpulung, iar apoi s-a solicitat al doilea elicopter pentru a-l prelua către Capitală.

Doi frați de 5 ani, respectiv 6 ani, au fost transportați de urgență la București, după ce au băut o substanță toxică, găsită lângă o groapă de gunoi din localitate.
Micuții s-au jucat, în cursul zilei de marți, lângă o groapa de gunoi, unde ar fi găsit o sticlă cu substanţe toxice şi ar fi băut din ea.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO! Detalii cutremurătoare despre sinuciderea tânărului asistent din Pitești


Cei doi copii, o fetiță de 5 ani și un băiețel de 6 ani, sunt frați și au fost transportați în stare de comă cu un elicopter la un spital din București.
Fetița prezenta dureri abdominale, fiind transporatată la de urgenţă la dispensarul din Vlădeşti. Starea acesteia s-a agravat, medicii solicitând un elicopter SMURD pentru a o transfera la Spitalul Grigore Alexandrescu, Secţia de Toxicologie.
Frațiorul ei a fost preluat de o ambulanţă, fiind transporatat la Spitalul din Câmpulung . Acesta a fost intubat și transferat în Capitală cu un alt doilea elicopter SMURD , în comă indusă.
Cazul a fost preluat de poliţiştii din Argeş, cât şi Protecţia Copilului.

 

Sursa Mediafax.ro