Valah şi Selca transformă în hotel căminul de la Economic

După o bătălie crâncenă pe frontul licitaţiilor, care a durat aproape jumătate de an, s-a pus, în sfârşit, punct final procedurii de atribuire a contractului pentru execuţia lucrărilor de modernizare a căminului-internat de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”. Miza de peste 1 milion de euro a stârnit interesul a şase companii sau asocieri de firme de construcţii, aşa că nici de această dată nu au lipsit deja tradiţionalele contestaţii, care şi în acest caz au întârziat semnarea contractului.


Spaniolii şi italienii au râvnit la banii Piteştiului
Pentru contractul de 4,5 milioane de lei la care se adaugă şi TVA s-au luptat atât companii din judeţ, cât şi din străinătate. Anul trecut, pe 3 octombrie, termenul-limită pentru înscrierea la licitaţie, au depus oferte următoarele firme şi asocieri: asocierea Apartamentul SA-Coniz Romarg, asocierea Valah Construct Grup-Selca SA-Consistal Pro 2000, Energomontaj Grup SRL, Silver Trading SRL, firma spaniolă Construcciones Deco SA şi compania italiană Solesi S.p.A. În decembrie, bătălia pentru milionul de euro s-a mutat la CNSC, după ce spaniolii şi Apartamentul SA au contestat decizia autorităţii contractante de a nu le accepta ofertele. Conform deciziei Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, respingerea ofertei societăţii din Spania a pornit de la o neconcordonaţă între datele de identificare ale firmei prezentate în cadrul procedurii de atribuire şi cele din poliţa de asigurare, în cele două documente apărând CUI-uri diferite. Cum spaniolii nu au lămurit aceste neconcordanţe, ci chiar le-au amplificat, comisia de licitaţie a respins oferta Construcciones Deco SA, în vreme ce CNSC a respins contestaţia acestei societăţi. În ceea ce priveşte contestaţia depusă de Apartamentul SA, aceasta a fost de asemenea respinsă de CNSC ca fiind tardiv introdusă, deoarece a fost depusă după termenul stabilit.

CITEȘTE ȘI ... În Pitești! Oprit de polițiști - vezi ce transporta


În final, după ce s-au epuizat toate căile de atac, s-a stabilit câştigătoarea licitaţiei, contractul fiind atribuit asocierii formate din firmele Valah Construct Grup SRL (lider de aociere), Selca SA şi Consistal Pro 2000 SRL, cu subcontractanţii Silvalin Instal SRL şi Tehno Fluid Solution SRL, pentru suma de 4,478 milioane lei plus TVA.


Hotel pentru olimpici şi delegaţii
Conform reprezentanţilor administraţiei locale, căminul Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” va fi modernizat şi transformat practic într-un hotel, în care municipalitatea să poată caza delegaţiile prezente la diverse evenimente ce au loc la Piteşti, precum olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale sau Simfonia Lalelelor, astfel încât să nu se mai cheltuiască bani din buget pentru cazarea invitaţilor în hoteluri private. Unitatea de cazare va avea 100 de camere duble, dar şi săli de relaxare, săli de studiu, club, sală pentru persoanele cu dizabilităţi. Se preconizează că lucrările vor începe în aprilie, firmele câştigătoare având la dispoziţie 24 de luni pentru execuţia lucrărilor, însă conducerea primăriei speră ca acestea să fie finalizate în cursul anului viitor.

Sursa Saptamanalul Ancheta