Vama Veche 2017:  Muzica dată încet şi fără vânzători ambulanţi!

Consilierii locali din comuna Limanu au introdus un set de reguli stricte privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale, fiind vizate în special în staţiunile Vama Veche şi 2 Mai.
Astfel, în acest sezon estival, muzica va fi ascultată mai încet, iar comerţul ambulant va fi interzis.

”Nivelul de zgomot aprobat este de 75 dB pentru saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70 dB la exterior în cadrul zonei funcţionale şi 65 dB la limita zonei funcţionale”, prezintă Antena3.ro

Vor fi reglementate alte noi norme ce ţine de unităţile comerciale, de la aspectul acestora, până la program şi tipul de mobilier folosit.
De exemplu, mobilierul va trebuie să fie din de lemn, fier forjat ori plastic de calitate. Cromatica acestuia va fi albastru ultramarin, albastru aquamarin, crem deschis, tonuri de brun de la deschis la închis. Mobilier rustic este acceptat numai în Vama Veche şi tot acolo orarul de funcţionare nu va fi impus, dar cu condiţia respectării normelor de zgomot.

CITEȘTE ȘI ... ANAF scoate la vânzare loc de veci la REDUCERE!


În zonele publice vor fi interzise activităţile care tulbură liniştea şi ordinea publică, activităţile de cerşetorie, strângere de fonduri şi alte activităţi similare.
În zonele pietonale - alee, promenadă, este interzis comerţul de mic detaliu, cât şi comerţul de întâmpinare cu articole de plajă, jucării etc, precum şi cu legume sau fructe.


Sursa: Antena3.ro