Vedetele din telenovele - profesori de teatru la Piteşti

Proaspăt înfiinţata secţie de Teatru din cadrul Universităţii de Stat din Piteşti atrage din ce în ce mai multe vedete din liga mare a scenei româneşti. Fostul membru al juriului de la „Românii au talent” şi cunoscuta voce a Pro TV, Bebe Cotimanis, va prelua grupa de studenţi ce vor intra în anul de studiu 2018-2019. Actorul devenit celebru după ce a jucat unul din rolurile principale din telenovela „Lacrimi de iubire”, difuzată de postul Acasă, va fi profesor maestru ce va îndruma această grupă de teatru, formată din 10 copii, şi o va coordona timp de trei ani, până la finalizarea studiilor. Prima generaţie de la secţia teatru trece acum în cel de-al doilea an şi este coordonată de către Mirela Cioabă. Bebe Cotimanis a devenit foarte apropiat argeşenilor prin cooptarea sa în echipa Teatrului „Al. Davila”, cunoscut mai ales pentru rolul din piesa „Old Love”.

Şi actorul principal din serialul „Fructul oprit”, Adrian Titieni, este aşteptat să predea la Piteşti. Cu un bogat palmares în spate, atât de teatru, cât şi de film, artistul este deja un apropiat al Universităţii din Piteşti. Aşa cum ne-a declarat coordonatorul Secţiei de Teatru din cadrul UPit, regizorul Bogdan Cioabă, şi la admiterea de anul trecut, prima de altfel, Adrian Titieni a fost prezent, iar în anul universitar 2018-2019 este aşteptat ca profesor invitat pentru a îi învăţa pe studenţii piteşteni tainele actoriei.

Pe 9 iulie s-a deschis sesiunea de admitere la UPit, iar la secţia Teatru din cadrul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte sunt disponibile 10 locuri, din care 5 sunt subvenţionate. Admiterea la aceasta presupune două probe, cu alte două subprobe fiecare. Proba I, vocaţională, se apreciază cu admis/respins şi constă în recitarea unor versuri de genuri diferite din lirica românească și universală și prezentarea unei povestiri din repertoriul candidatului, verificarea aptitudinilor muzicale, ritmice, mișcare și dans, lectură la prima vedere, precum şi un colocviu, mai exact o discuție literară pe baza bibliografiei afișate. La cea de-a doua probă, candidatul va fi notat în cadrul a două subprobe, una constând în atelier de improvizaţie, prin care se testează imaginaţia creatoare, iar la cea de-a doua va trebui să interpreteze un monolog, povestire, versuri din dramaturgia universală sau românească, la alegerea comisiei, din repertoriul candidatului, care va cuprinde un număr de șase poezii diferite ca gen, dintre care două fabule, o povestire din literatura română sau universală, un monolog din repertoriul național sau universal și un cântec (cu sau fără acompaniament).