VESTE BUNĂ! Din 2018- scade impozitul pe venit!

Ministerul Finanțelor a anunțat, în cursul ziei de joi, că începând cu 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit va scădea de la 16% la 10%. Odată cu această schimbare, contribuțiile sociale vor fi datorate de salariați, însă, obligația stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului.

„Aceste contribuţii vor fi datorate de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului”, se precizează într-un comunicat al MFP, conform Money.ro.

Astfel, sumele reprezentând CAS şi CASS, care, în prezent, sunt datorate de angajator în nume propriu, vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creşterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei şi implicit o pensie mai mare.

În comunicat se precizează că aceste măsuri „nu vor implica creşterea cheltuielilor salariale pentru angajator. Totodată, având în vedere şi scăderea cotei de impozit pe venit, nici venitul net al angajatului nu va fi afectat”.