VESTE BUNĂ PENTRU ELEVI! Prima vacanță fără teme

În data de 4 februarie, elevii vor intra în vacanța intersemestrială. Pentru prima dată, copiii vor avea motive de bucurie, având în vedere că nu vor mai primi de la profesori teme pentru această vacanță.
Conform Libertatea.ro, deși Ministerul Educației le-a interzis profesorilor ca în vacanțe să dea teme elevilor, se pare că majoritatea profesorilor au ignorat ordinul primit de la minister. Astfel, cei din conducerea inspectoratelor județene vor verifica prin sondaj dacă profesorii au respectat hotărârea ministerului: „Vom lua prin sondaj mai multe școli din județe și îi vom întreba pe elevi dacă au avut de făcut teme în săptămâna de vacanță. Acolo unde vom constata că nu s-a respectat ordinul vom lua măsuri drastice, mergând de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ. Copiii trebuie să se bucure de vacanță, nu să stea cu nasul în carte, așa cum s-a întâmplat în vacanța de Crăciun, când mulți profesori le-au dat teme de făcut nerespectând ordinul ministrului”, au declarat surse din Ministerul Educației pentru Libertatea.ro.

Ordinul ministrului, emis încă de anul trecut mai prevede că temele pentru acasă sunt pentru cel mult două ore, la toate disciplinele, iar în vacanţa elevilor din ciclurile primar şi gimnazial sunt excluse temele pentru acasă.