Fondatorul PLAYBOY a murit la 91 de ani!

Publicistul american și totodată fondatorul revistei PLAYBOY , Hugh Hefner, a decedat miercuri (joi, ora României) la vârsta de 91 de ani, potrivit unui anunț din partea  Playboy Enterprises, relatează presa internațională. Hugh Hefner s-a născut  la data de 9 aprilie 1926 în orașul Chicago, din statul Illinois.  A fondat în anul 1953 revista Playboy cu 600 $,  transformând o revistă dedicată industriei porno într-un brand  internațional de milioane de dolari.

De-a lungul timpului, Hefner a declarat că a întreținut relații sexuale cu peste 1.000 de femei, iar cu unele dintre ele a fost și căsătorit. De asemenea, a fost ccriticat ca fiind o relicvă a unei epoci sexiste, având în vedere că în ultimii ani de viață, acesta și-a făcut publice experiențele sale intime.

“Aș dori să fiu amintit ca cineva care a schimbat lumea într-un mod pozitiv, într-un sens social și sexual și aș fi foarte mulțumit de asta”, declara Hugh Hefner pentru CNN. “Sunt un copil care a avut vise și le-a făcut realitate.”

A avut un stil de viață excentric, fiind de multe ori invidiat de majoritatea bărbaților de pretutindeni. În 1985 a suferit un atac vascular cerebral în urma căruia a rămas parțial paralizat și incapabil să vorbească. În cele din urmă, el și-a revenit complet. Hefner  a susținut că bea peste 36 de sticle de Pepsi pe zi. A hotărât încă din timpul vieții să fie îngropat într-o criptă lângă mormântul lui Marilyn Monroe într-un cimitir din Los Angeles.