Vești bune! Noul cămin al Liceului Economic, cu garsoniere și apartamente, va fi gata în anul 2018!

Deși termenul de finalizare a lucrărilor la căminul Liceului Economic este abia în luna mai a anului viitor, primarul Cornel Constantin Ionica anunță ca acesta va fi gata în cursul acestui an: „Lucrările au mers mai bine, constructori au fost serioși, am avansat mult aici”, a explicat primarul avansul considerabil pe care îl are execuție acestui proiect. Valoarea contractului este de 5.313.971,21 lei (inclusiv TVA) iar lucările sunt executate de asocierea dintre SC Valah Construct SRL, SC Selca SA și SC Cons Instal Pro 2000 SRL. Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea Liceului Economic Maria Teiuleanu.  Cele 96 de camere existente inițial vor fi transformate în:

  • 2 apartamente pentru persoane cu dizabilități, dotate cu grup sanitar adaptat;
  • 64 de camera, cu grup sanitar;
  • 15 apartamente cu bucătărie și grup sanitar;
  • 3 camere pentru pedagogi;
  • 1 sală de conferințe;
  • 1 sală de lectură;
  • 4 spălătorii, uscătorii și călcătorii, dispuse câte una pe fiecare nivel.

# Sală nouă de sport la școala gimnazială Ion Pillat

În paralel, administrația public piteșteană a început lucrările la o noua sală de sport pentru Școala  gimnazială Ion Pillat din Pitești,în baza unui contract de 498.161,56 de lei cu TVA, executat de SC Adacor Construct Serv SRL.

Această sală va avea structură metalică ușoară (care deja s-a ridicat), cu închideri din panouri sandwich ( inclusiv la învelitoare), uși de intrare și ferestre din PVC care vor asigura iluminatul natural pe timpul zilei, pardoseală realizată din tartan turnat, un vestiar pentru elevi și cadre didactice, precum și toate dotările interioare aferente.

# Sală de sport și cantina la Liceul cu Program Sportiv

La liceul cu Program Sportiv din Pitești lucrările sunt, de asemenea, în toi. Se construiește o sală de sport cu o suprafață construită de 1030 mp și se reabiltează cantina. Sala de sport va fi dimensionată pentru suprafața sportiva: baschet, tenis, volei - cu suprafața de gardă aferentă fiecărui sport în parte. Sala va avea  vestiare separate pe sexe/echipe, dotate cu dușuri și grupuri sanitare, vestiare pentru profesori/arbitri și un cabinet de prim-ajutor.

În ceea ce privește cantina, aceasta este deocamdată în procedura de licitație, valoarea estimată fiind de 3.639.709,01 lei inclusiv TVA. Se dorește refacerea finisajelor interioare, înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și electrice, repararea tencuielilor și zugrăvelilor deterioarate. Vor fi refăcute, de asemenea, finisajele exterioare, vor fi înlocuite tâmplăria exterioară și stratul terasei necirculabile, iar învelioarea de tip terasă va fi desfăcută în întregime și refăcută.