Vezi când vor fi recuperate orele pierdute de elevi. Ministerul Educației spune...

La începutul acestui an 2017, elevii au pierdut mai multe zile de școală din cauza condițiilor meteo nefavorabile. De asemenea, elevii au fost liberi, după cum a decis Guvernul, și pe 23 și 24 ianuarie. În ceea ce privește recuperarea orelor pierdute, s-a vehiculat că va fi redusă vacanța de Paște, însă a apărut o nouă soluție: mărirea orelor de curs la 55 de minute.

Minsterul Educației, prin vocea secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Liviu Pop, a anunțat că se poate face ora de 55 de minute, sau se poate adauga o ora în plus în fiecare zi. Alegerea este la latitudinea școlilor.

„În conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ recuperarea orelor este atributul fiecărei unități școlare în parte. Astfel, ei pot să facă programe de recuperare atât a materiilor, cât și a orelor pierdute.

Forma în care se va face recuperarea o va decide fiecare școală. Poate decide ca în timpul unei ore 45 de minute și mai fac 5 minute recuperarea, pot scurta pauza și să prelungească programul de recuperare.

Pot să decidă ca fac orele de 55 de minute și pauza de cinci minute. Pot spune ca iîn fiecare zi se recuperează o ora și într-o săptamană se recupereaza o zi, adică se mai pune o oră suplimentară.

Sunt foarte multe variante în care se pot recupera orele. Nu există regulă de la nivelul ministerului. Ei decid pe plan local cum fac recuperarea", a explicat Liviu Pop, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar Liviu Pop.

Elevii vor intra în vacanță, cea intersemestrială, în intervalul 4 - 12 februarie 2017. Vacanța de primăvară este programata între 19 și 30 aprilie 2017, iar vacanța de vară se va derula între 17 iunie și 10 septembrie 2017. Pentru clasele terminale din învățământul liceal anul școlar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a — pe 9 iunie 2017.

De asemenea, în zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri.

Sursa: Portainvatamant.ro