Vezi cum se prepară cea mai răcoritoare băutură de vară!

Vara, din cauza căldurii excesive, simți nevoia să bei foarte multe lichide, ceea ce nu e deloc un lucru rău, pentru că te hidratezi. Când temperaturile cresc vertiginos, alege să te răcorești cu un sirop de ghimbir făcut în casă.

Multe persoane cred că dacă beau apă și sucuri, ceaiuri cât mai reci, vor scăpa de căldura excesivă și nu vor mai resimți din plin arșița verii. Contrar acestei păreri, unele popoare consumă ceai fierbinte în perioada caniculei, temperatura ridicată a ceaiului acționând de fapt invers, ea răcorind corpul și prevenind transpirația. Și siropul de ghimbir cu miere este o variantă bună pentru a te răcori pe caniculă.

Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă mult întrebuințată în scop terapeutic. Fitoterapeuții recomandă ghimbirul nu doar pentru reglarea temperaturii corporale, ci și pentru tratarea durerilor în gât, reducând inflamația.

ste un aliat în prevenția răcelilor și a gripelor. Mai poate fi utilizat în cazul afecțiunilor stomacului (balonare și gaze), pentru că ușurează digestia, anunță Clicksanatate.ro.

De reținut!

Femeile care au dureri menstruale pot folosi acest remediu care elimină crampele abdominale.

Pentru a pregăti acest sirop cu efect răcoritor, ai nevoie de:

- câteva feliuțe de ghimbir

- 300 ml apă

- 2 lingurițe de miere

Procedezi astfel:

Toci ghimbirul bucățele și-l dai la fiert. Apoi, îl lași să se răcească. Adaugi mierea și amesteci ca să se topească bine. Scoți apoi ghimbirul și pui lichidul într-un borcănel pe care-l închizi ermetic. Îl lași la frigider 24 de ore.

Atenție! Nu pui mierea în timp ce fierbe apa, deoarece aceasta, adusă la temperaturi înalte, își pierde proprietățile!

Sursa: stiripesurse.ro