Vezi destinațiile unde românii au ales să petreacă de 1 mai

 

Preferinţele românilor, de Paște, au fost dominate de turismul rural, majoritatea dorind să petreacă într-un mod tradiţional, de 1 Mai domină distracţia, iar în topul preferinţelor conduce litoralul românesc, informează Mediafax.

„Pentru multe hoteluri de pe Litoral sau de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov, gradele de ocupare sunt între 85 şi 100%. Urmează staţiunile montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Predeal, Buşteni), alături de Poiana Braşov şi de regiunea de turism rural Bran-Moieciu. De asemenea, sunt solicitate şi regiunile cu turism rural dezvoltat, precum Bucovina, Maramureş, Neamţ, Oltenia de sub munte, Ţinutul Secuiesc, Mărginimea Sibiului”, a spus consultantul.

De altfel, o serie de turişti merg în staţiunile balneoclimaterice, unde beneficiază de tarife mai accesibile, precum Călimăneşti-Căciulata, Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Covasna etc.

„În general, de 1 Mai tarifele sunt mai ridicate cu 10-20% decât în celelalte weekend-uri, datorită cererii mari şi în special pentru litoral”, a mai spus Traian Bădulescu.

Pe partea turismului extern, domină litoralul Bulgariei şi nordul Greciei (Halkidiki, Thassos, Corfu). De asemenea, mii de români vor alege city break-urile în oraşe europene precum Madrid (pentru care s-a înregistrat o creştere a cererii), Barcelona, Viena, Paris, Roma, Milano, Praga, Amsterdam.

Nu în ultimul rând, sunt români care au ales Dubai, croazierele mediteraneene sau alte destinaţii exotice.

sursa:stiripesurse