VIDEO! ACCIDENT GRAV ÎN VULTUREȘTI! 14 PERSOANE PRELUATE DE AMBULANȚĂ

 UPDATE ORA 7:00

Dintre cei 14 răniți, trei se mai află în aceste momente la Spitalul Județean, printre care și șoferii autobuzelor. Cel care a provocat accidentul se află într-o stare delicată de sănătate, având o fractură de gambă deschisă și o fractură de bazin, iar celălalt este la secția de ortopedie. O altă victimă se află la secția de neurochirurgie, cu fracturi de cervicală în trei locuri. 

Reamintim că în jurul orei 12 noaptea un accident rutier a avut loc în comuna Vulturești. Două autobuze de la uzina Dacia au fost implicate. Acestea aveau la bord 80 de persoane, abia ieșite din schimbul II. La fața locului s-au deplasat 7 echipaje SMURD, 5 ambulanțe și 2 echipaje de descarcerare.  

Autobuzele se aflau în coloană, și se pare că șoferul primului autobuz, P.G. de 37 ani, din comuna Boteni, a vrut să evite un animal care i-a ieșit în față, iar celalălat șofer, Ş.G. de 45 de ani, din comuna Hârtieşti, a intrat în plin în el. În urma verificării cu etilotestul, s-a dovedit că cei doi conducatori auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosr penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În cele două mijloace de transport se aflau aproximativ 80 de persoane, 14 dintre acestea necesitând îngrijiri medicale.  6 femei cu vârste cuprins între 32 și 54 de ani și 8 bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani..

Aproximativ 60 de salvatori din cadrul ISU Argeș, cu 7 ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat, trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, autospeciala de intervenție la accidente colective și calamități și autospeciala de transport victime multiple, alături de 7 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Argeș și 9 echipaje ale Poliției, au acționat la fața locului, sub coordonarea Prefectului județului, Cristian Soare și a împuternicitului prim adjunct al inspectorului șef al ISU Argeș, maior Olar Bogdan.

UPDATE ORA 03:00

La această oră, 14 răniți au fost aduși la Spitalul Județean Argeș din accidentul rutier de la Vulturești. Dintre aceștia, trei sau patru vor rămâne internați, ceilalți fiind într-o stare stabilă.

 Din primele expertize, polițiștii spun că unul dintre șoferi nu a adaptat limita de distanță dintre vehicule, acesta fiind și cauza producerii accidentului.

UPDATE- ORA 01:00

Accidentul s-a soldat cu 12 victime, care au ajuns în acest moment la Spitalul Județean. Trei persoane sunt în stare foarte gravă, una dintre acestea fiind șoferul unuia dintre autobuze. Rudele răniților se află pe holul Spitalului Județean, așteptând cu sufletul la gură vești despre victime.

 

Autobuzele aparțin SC Vulturul SRL, societatea aparținând fostului primar din Vulturești, Liviu Poșircă, care se află în aceste momente la locul accidentului. 

A fost nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare pentru a scoate victimele din autobuzul care se afla în spate.

La fața locului sunt 7 echipaje SMURD, 5 ambulanțe și 2 echipaje de descarcerare.  Autobuzele se aflau în coloană, și se pare că șoferul primului autobuz a vrut să evite un animal care i-a ieșit în față, iar celalălat șofer a intrat în plin în el. 

În cele două autobuze se aflau aproximativ 80 de muncitori ai uzinei Dacia.

 

”Iniţial s-au dat 20 - 30 de victime. La nivelul dispeceratului Argeş s-a activat planul roşu de intervenţie, au fost anunţate autorităţile, prefectul, departamenul pentru situaţii de urgenţă, de la Serviciul judeţean de Ambulanţă Argeş.

A fost desemnat un director de salvare medicală, au mai fost chemaţi colegi de acasă, din partea ISU s-a desemnat un comandant al operaţiunilor de salvare.

Au fost anunţate toate spitalele din judeţ – USU, pentru a declanşa planul larg şi pentru a-şi pregăti secţiile în vederea primirii pacienţilor.”, a declarat pentru Digi24 Luminiţa Paul.

Cu puțin timp în urmă, un accident rutier a avut loc în comuna Vulturești, județul Argeș. Din primele informații, două autobuze de la uzina Dacia au fost implicate.