(video) UPDATE:  Peste 20 de mașini implicate în tamponările de pe A1 - va fi sau nu administratorul de drum sancționat!

UPDATE ORA 12:30

În urmă cu puțin timp, Compania Națională de autostrăzi și Drumuri naționale din România a fost amendată cu 3045 de lei pentru neasigurarea strării de viabilitate a părții carosabile, potrivit standartelor în vigoare. Reamintim că, din cauza poleiului de pe asfalt, pe parcursul zilei curente, au avut loc circa șapte tamponări, cu  peste 20 de mașini implicate pe A1, la km 106. De asemenea, din această cauză și traficul a fost deviat timp de două ore.

UPDATE ORA 10

Purtătorul de cuvânt din cadrul Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu, în urma situației create a declarat următoarele:

 

În doar câteva ore ale dimineții, peste 20 de mașini au fost avariate în urma tamponărilor cauzate de poleiul de pe asfalt,  pe traseul 106-120 al autostrăzii A1.

Drept urmare, polițiștii au decis blocarea traficului și devierea acestuia prin Pitești, pe sensul spre Vâlcea. Șoferii, la rândul lor, acuză autoritățile că nu au luat măsuri corespunzătoare, antiderapantul lipsind de pe carosabil.

Administratorul de drum riscă să primească între 21 și 100 de puncte de amendă. Un punct de amendă este 25 de lei. Șoferii, de asemenea, riscă să fie sancționați pentru neadaptarea vitezii.