(video) Cazul Monicăi - o minune medicală! Va ajunge în tratatele de medicină...

Dăruirea oamenilor au făcut posibilă o minune în cazul Monicăi Cîrstea, tânăra însărcinată care a avut nevoie de o grupă rară de sânge (Grupa A, RH negativ) pentru intervenția extrem de complicată la care urma să fie supusă pentru a-și aduce copilul pe lume. Monica își poate ține astăzi fetița în brațe în ciuda tuturor statisticilor medicale și pronosticurilor extrem de dure emise în cazul său.  Și vă mulțumește tuturor!

Două categorii de oameni au făcut minunea posibilă: sutele de donatori care au umplut până la refuz zile în șir centrele de transfuzii din toată țară și o echipă fabuloasă de medici care au acceptat o operație cu limite extreme: salvarea vieții sau sfârșitul mămicii.

Intervenția grea, cu un grad de complexitate extremă, se află -până acum - în palmaresul spitalelor din afara granițelor României.

Cu multă dăruire, cu o pregătire profesională care ar trebui folosită ca etalon în lumea medicală, cu un val uriaș de energie pozitivă din partea tuturor celor care au stat cu sufletul la gură, o echipă interdisciplinară a Spitalului Sanador, condusă de conf. dr. Doru Herghelegiu, a sfidat aceste statistici și a salvat două vieți.

În cele patru ore de chin, sângele donatorilor  a alimentat permanent ceea ce medicii consideră astăzi a fi un miracol!

Pentru Monica s-au mobilizat sute de oameni, atât la Centrele de Transfuzii din Pitești și București, cât și la centrele din alte județe ale țării. Către familie au venit neîncetat, din toate orașele mari ale țării, documentele privind donația de sânge, iar centrele implicate în recoltare s-au mobilizat exemplar.  Acestea s-au dovedit neîncăpătoare la începutul săptămânii trecute pentru oamenii care au stat cu orele la coadă să împartă șansa la viață. Dăruirea lor, bunătatea lor, solidaritatea celor care au lansat cu sufletul deschis mai departe apelul disperat al familiei, au făcut diferența între viață și moarte.

Monica Cîrstea își revine foarte bine după intervenție, are o fetiță minunată și sănătoasă și vă mulțumește tuturor!

Se zbătea intre viață și moarte, dar au reusit imposibilul! Se spune că Dumnezeu face minuni prin mainile chirurgilor. Monica și fetita ei de nici o săptămână sunt in viață printr-un miracol. Medicii au facut imposibilul in acest caz medical rar și extrem de grav. Iar povestea lor impresionantă va ajunge in tratatele de medicină.

 

Vezi aici povestea ...VIDEO