VIDEO: De ani de zile se luptă pentru gunoaiele sale

VIDEO: De ani de zile se luptă pentru gunoaiele sale. Se protestează împotriva primarului Ionică, șefului Poliției Locale Pitești - Nicolae Valerică și șefului Secției 2 Gavana.

Popa Maria, o femeie din cartierul Gavana a fost găsită astăzi legată cu lanțuri de gardul Parchetului din Pitești. Aceasta protesta împotriva celor care, spune ea, o amenință. Este vorba despre primarul Piteștiului, Cornel Ionică, șeful Poliției Locale Pitești - Nicolae Valerică și șeful Secției 2 Gavana.
Femeia susţine că îi este frică să mai iasă din casă să îşi ia şi de mâncare pentru că se simte ameninţată de aceste persoane. Ea cere procurorilor să îi cheme la audieri unde să dea şi o declaraţie prin care să promită că nu o vor mai ameninţa. Se pare însă că femeia este supărată pentru că autorităţile locale i-au luat 50 de câini pe care îi îngrijea.
Povestea a început acum 8 ani, pe strada „ Fundătura Nicolae Bălcescu” din Piteşti, când familia Popa a fost sesizată de autorități să îndepărteze mormanele de gunoie. Acestia au strâns încontinuu orice găseau pe stradă, iar în urma sesizărilor făcute de vecinii disperați, în 2012 Primăria Pitești le-a ridicat mormanele de gunoie din curte.


La acel moment, soții susțineau că acele gunoaie reprezentau existența lor. „ Noi din asta trăim. Le vindem, pentru că nu avem pensie nu avem nimic. Câştigăm 100 de lei, pe camion. Ce mizerie văd ei aici, sunt nişte bidoane goale. Noi stăm aici de ani de zile şi nu ne-am înbolnăvit niciodată. Câştigăm destul de puţin, 150 de lei pe lună, dar suficient cât să ne câştigăm existenţa. Este a treia oară când păţim aşa ceva”, spunea Maria Popa, proprietara gunoaielor.

CITEȘTE ȘI ... Scandal la Spitalul Judeţean Argeş

 


Nici acum, după atâția ani, situația nu s-a schimbat. Mormanele au reapărut, oamenii sunt nemulțumiți, iar femeia protestează împotriva administrației.