VIDEO! Exercițiu de amploare al Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea

Un exercițiu interbazinal de simulare a intervențiilor în situații de urgență a avut loc pe malul râului Olt, în zona localității Islaz, fiind ridicat un dig cu o lungime de 3100 de metri de către personalul de intervenție al Administrațiilor Bazinale de Apă Argeș – Vedea, Jiu, Olt și Buzău – Ialomița. În cadrul exercițiului care a presupus apariția unei viituri pe râul Olt, au fost impplicate Ministerul Apelor și Pădurilor, A.N. „Apele Române” și administrațiile: A.B.A. Olt, A.B.A. Jiu, A.B.A. Argeş – Vedea și A.B.A. Buzău - Ialomița.

Au intervenit peste 100 de salariați pe 5 sectoare, din cadrul celor celor patru administrații bazinale de apă. Scenariul a prespus și apariția unei poluări accidentale concomitent cu intervenția pentru supraînălțarea și protejarea digului, acțiune ce a constat în desfășurarea barajelor plutitoare cu rol de stopare a undei de poluare. 

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a fost responsabilă de organizarea exercițiului, acționând pe două sectoare ale linei de apărare, cu 40 de persoane de intervenție pentru protejarea eroziunilor de mal și pentru supraînălțarea digului mal drept al râului Olt cu 1000 metri hidrobaraje (din care 400 metri supraetajați) și 800 metri panouri mobile 2 corturi, 2 turnuri de iluminat, 1 mașină de umplut saci, 1 remorcă dormitor, 1 autotrailler, 1 buldoexcavator, 1 autospecială, 2 autoutilitare, 1 tractor, 2000 de saci.

VEZI VIDEO AICI !!!

Acțiunea a avut loc în conformitate cu Programul principalelor acţiuni ale Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă pentru anul 2017.