Festival unic în România! Trei zile de rock la Corbi - STONEBIRD!

A fost a doua ediție a Stonebird, festival de rock unic în România, singurul de acest gen din zona rurală. Aproape 10 mii de oameni au urcat pe acoperisul tarii ca sa traiasca atmosfera de la Woodstockul Romaniei.

Cu Andrei Păunescu, aşa a-nceput la Corbi, în Arges, a doua editie a Stonebird, singurul festival de rock din zona rurala din Romania.

 


Ca la Woodstock, aproape 10 mii de oameni au invadat salbaticia amenajata. Cristi Minculescu si The Rock au adus acordurile AC/DC în munţii României.

 

 

Trupele tribut au facut furori; italienii de la New Jersey, copia fidelă a celor de la Bon Jovi, au rupt audienta.

 

 


În a doua seară lumea l-a sărbătorit pe legendarul David Reece de la Accept care a lăsat America şi a venit la noi să-şi aniverseze ziua de naştere pe scenă.

 


Manifestarea a ţinut trei zile, ca-n poveste, si isi propune sa promoveze din punct de vedere turistic zona, o zonă în care se afla si manastirea rupestra Corbii de piatra, unică in lume.

 

 


 


Woodstock a fost un festival de muzică intitulat „Trei zile de pace și muzică”, ținut pe terenul (2,4 km2) unui fermier numit Max Yasgur, în apropierea cătunului White Lake, în orașul Bethel, New York, în perioada 15-18 august 1969. Evenimentul a fost subiectul unui film documentar de trei ore, în care au fost surprinse atât momente muzicale din festival, cât și reacția entuziastă a publicului.
Pe parcursul zilelor de festival, pe scena amplasată la ferma lui Yasgur au cântat cele mai cunoscute nume ale vremii, fiind susținute nu mai puțin de 32 de recitaluri live.