(video) Prăpăd la Rucăr: Gospodării sub ape, persoane evacuate, drum blocat și o femeie grav rănită

UPDATE, ora 19:45

În localitatea Dragoslavele se intervine pentru evacuarea apei din două gospodării. Vorbim despre o curte și un beci.

UPDATE, ora 18:30

În comuna Rucăr, punct Valea Stănești, până acum au fost identificate 8 case afectate (2 în proporție de 80%, una în proporție de 50% și 5 în proporție de 40%). De asemenea, 
sunt și câteva autoturisme avariate. 

Aluviunile au circa un metru.

UPDATE, ora 18:00

În acest moment, pe DN 73 se circula alternativ pe un sens. Politistii Biroului Rutier Campulung sunt la fața locului și dirijeaza circulația. Oamenii legii recomanda conducatorilor auto sa dea dovada de rabdare și politețe în trafic și să respecte indicatiile politistilor.

În urma codului portocaliu, în localitatea Rucăr, s-a format o viitura care a inundat mai multe gospodării. Au fost evacuate 10 persoane de către pompieri.

CITEȘTE ȘI ... Primarul și soția acestuia - răniți grav în accident!


Traficul pe DN73 este blocat total între localitățile Dragoslavele și Rucăr ca urmare a precipitațiilor. Echipajele de intervenție acționează cu un buldoexcavator pentru îndepărtarea copacilor și eliberarea drumului.

La nivelul ISU Argeș, este activa grupa operativa. Echipajele de salvatori și autoritățile locale rămân mobilizate pentru înlăturarea efectelor.


O situație excepțională a fost înregistrată cu o femeie care a fost surprinsă de viitură și a fost salvată, cu multiple fracturi. Victima, o femeie în vârstă de 50 de ani, a fost preluată de o patrulă de jandarmi, care i-a acordat primul ajutor și a transportat-o, cu mașina viceprimarului, la echipajul Ambulanței, pentru a fi dusă la spital.


 

Cod portocaliu de inundații

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE Bazine afectate: Râurile din bazinele hidrografice: Dâmbovița – bazin superior, Râul Târgului – bazin superior, Argeșel - bazin superior Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Dâmbovița – bazin superior, Râul Târgului – bazin superior, Argeșel - bazin superior, județul Argeș.

Foto/video ISU Arges